Allt började torsdagen den 14 jan 2010. Jag står i köket och helt plötsligt kan jag inte hålla mig. Det känns som om jag kissar lite. Jag springer till toaletten och kan klämma ut ett par droppar. Min mamma ringer och jag pratar lite med henne, när samma sak händer igen. Jag börjar bli lite orolig och säger till mamma att vi får höras senare!

Inez springer som vanligt omkring och busar. Jag ringer förlossningen och de tycker att jag ska komma in för kontroll. Jag ringer Ulf och medan han kommer hem packar jag väskan och lägger ned det sista till Inez. Ulf kör Inez till sin farmor medan jag gör i ordning mig.

Vi anländer till Förlossningen vid halv ett. En barnmorska, Anne-Marie, gör ett CTG på mig och bebisen. Bebisen sover. Så jag får dricka söt saft för att få fram lite rörelser. Allt se ok ut. Vi blir invisade till ett undersökningsrum, där vill barnmorskan se min binda. Det ser ut som fostervatten säger hon. Men för säkerhetsskull får jag lägga mig på en brits och då rinner det ut lite mer fostervatten. Hon tar febern, ingen onormal temperatur. Hon konsulterar en läkare. Jag har inga värka så vi får åka hem. Vi fick en tid för kontroll, dagen efter kl 07:30.

Vi åker och äter. Går en sväng på Media Markt. Men inget är roligt när det känns som man kissar ned sig nästan hela tiden =) Vi åker hem och leker lite med Inez istället. Vi tar inte med oss Inez hem. Det kändes så dumt att dra upp henne jättetidigt för att åka till farmor igen. Vi åker hem. Jag duschar och halv sju lägger jag mig i soffan för att vila. För skoj skull så tar jag tiden mellan sammandragningarna. De är små och gör inte ont. De är ungefär 6 min mellan. Ulf lagar mat. När vi äter så smakar inte maten bra och jag får en sammandragning som jag måste andas mig igenom. Jag säger till Ulf att jag ska ringa Förlossningen, det är upptaget, så jag väntar lite och ringer igen. Fortfarande upptaget. Jag väntar lite till och Ulf säger: “Skulle du inte ringa?” Jag svarar att det var upptaget och nu måste jag vänta på nästa sammandragning för jag kan nog inte prata under den. Sammandragningen kommer och den gör ont.

När jag pratat med Förlossningen så säger de att jag ska komma in. När jag reser mig upp så sätter allt igång. Det trycker ned och jag måste gå på toaletten. Sitter på toaletten med värkar och försöker koncentrera mig på att andas. Ulf tjatar på mig att jag ska skynda mig, tjatar om tandborstar och gud vet vad. Jag försöker bara andas! Äntligen på väg!

Jag känner hur jag inte kan sitta. Jag vill lägga mig ned och det går inte för bakom passagerarsätet är Inez barnstol. Jag lägger mig bakåt mellan förar- och passagerarsätet och försöker andas. Det trycker på och jag flåsar hela tiden. Händerna och ansiktet domna. Jag har svårt inte prata. Jag säger till Ulf att han ska köra fortare, jag har krystvärkar. Ulf kör så fort han vågar. Det är halt och mörkt.

Kl 21:00 anländer vi till Förlossningen. Det finns ingen parkering så Ulf ställer bilen på spärrlinjerna. Han måste hjälpa mig ur bilen för det är högt att hoppa ur Kingcabben. Med myrsteg tar jag mig mot Förlossningen. Vi möts av en barnmorska, det är samma barnmorska som tog emot oss när Inez föddes. Jag säger att jag har krystvärkar och hon visar in oss i sal 13. Hon får patientbricka och körkort av Ulf samt blodgrupperingen. Medan hon skriver in oss så får jag en krystvärk som jag inte kan hindra. Jag krystar och känner fostervatten rinner längs benen. Jag hinner tänka att jag har fler mjukisbyxor med mig. Jag lägger mig på bristen och Ulf pratar med barnmorskan, Liselott, om att hon var med när Inez föddes. Jag tar tag i Ulf byxben och krystar. De försöker få av mig kläderna, jag försöker hjälpa till så gott det går. Jag ligger på sidan och krystvärkarna kommer. Jag kommer inte ihåg hur många.

Barnmorskan säger “Jag ser lite hår, här går det undan!“. Jag får en krystvärk till. Jag lägger mig på rygg och krystar ut bebisen, på rygg utan benstöd eller något att hålla i. Klockan är 21:17. Direkt hör jag hur bebisen börjar skrika. “Det är en pojke!” Jag tar av mig linne och BH, det hade jag inte hunnit innan. Barnmorskan ger bebisen K-vitamin och jag får en spruta som gör att moderkakan ska lossna. Tillslut kommer lillkillen upp på mitt bröst! Geggig och go, ligger han där. Fotografering! Barnmorskan och sköterskan fixar med allt det där som de skulle hunnit innan =) Ulf och jag tittar på underverket. Ulf klipper navelsträngen.

Isac vägde 3360 g och var 50 cm lång. Huvudomfånget var 34 cm. Vi får fika, men jag är mest törstig. Kaffet var gott men Ulf äter med god aptit. En välbehövlig dusch och sedan är det dags att åka upp till BB.

00:20 anländer vi till sal 9 på BB. Där tillbringar vi vår första natt tillsammans med vår son!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Sjukstuga

Inez har ögoninflammation. Ulf har frossa och ev. feber. Isac och jag är relativt pigga men Isac var…

Två nätter i rad!

Isac har inte ätit på två nätter. Det beror iofs att jag inte har matat honom MEN han…