Jag går ut genom ytterdörren och låser… jag tittar uti mörkret och ryser lite… det är lite kallt, höstkallt… Det oranga skenet från gatlyktorna reflekteras i den blöta svarta asfalten. Gruset krasmar när jag går mot busshållplatsen… det blåser till och det droppar tunga vattendroppar ifrån träden. En bil kommer körande i tystnaden… jag är framme vid busshållplatsen… det är tomt och dagiset tvärs över gatan har inte öppnat ännu… Det kommer en lastbil som stannar på macken brevid busshållplatsen, jag tittar på klockan… 06:31, snart kommer bussen… jag ser lycktorna på bussen långt innan chauffören ser mig… jag tänker att jag måste komma ihåg att skaffa en reflex… Jag hoppar på bussen, balansen är inte så bra när bussen åker vidare… jag hittar ett ledigt dubbelsäte, vad skönt att jag får sitta ensam idag… tänker jag. Stoppar in hörlurarna och lyssnar på Äntligen morgon… flinar åt Adam och Gry medan bussen kör vidare mot stan… gryningen kommer… sakta men säkert byts det svarta mörkret mot ett grått mörker… jag njuter av värmen i bussen… solen går upp och det verkar som det blir en fin dag… bussen stannar och jag kliver av… det är fortfarande ruggigt ute… drar jackan tätare runt min runda mage… går till jobbet…

Framme… sitter nu och dricker en kopp kaffe och läser lite bloggar… ha en bra dag!

1 comments
  1. Huga… ja, nu är det tyvärr mörkt. Tur att det snart är jul, då blir det lite ljus på borden i alla fall. Ja, skaffa omedelbums en reflex!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Ekehagens forntidsby

Igår var vi på Ekehagens forntidsby som ligger i ett vackert ekskogsområde utmed Ätran, ca 2 mil söder…

Älskar endorfiner 

Dagen började som vanligt, lämnar barnen på skolan och åker till gymmet. Det var rygg och Biceps idag…