Detta händer med Pyret denna veckan:

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen – lanugohår – börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

I väntans tid

Idag är det 3 dagar kvar till beräknad födsel för bebisen. Inez föddes 3 dagar innan beräknad födsel.…

2 årsjubileum

Idag har jag 2-årsjubileum. Det är 2 år sedan jag slutade röka. Jag hade rökt i 15 år…

Sista arbetsdagen…

Jaha, då sitter man här och väntar på att klockan ska bli 16 så man får gå hem……