Första februari idag! Ja, tiden går ju som ni alla vet väldigt fort när man har roligt och mitt liv är jätteroligt just nu. Men vi backar bandet lite och gör en snabb resumé av vad som hänt sedan förra inlägget i april 2023. Så varning för ett lååångt inlägg.

I slutet på april åkte vi på en mustangtur till Hedin Bil i Halmstad. Där vi tittade på bilar och umgicks med vänner. Vi åkte en omväg hem och stannade på Håstensgrillen Rockers Pub i Varberg. Där det serverades otroligt stora portioner. Ingen av oss kunde äta upp.

Första majturen gjorde på Kinnekulle, en liten nostalgitur. Vi var drygt 20 bilar som trotsade regnet och kylan för en sväng på ca 6 mil innan vi stannade och fikade på Blombergs Café.

Senare i maj, den 17:e snöade det, vi åkte ändå till Huskvarna Parken men oj oj oj vad kallt det var. Jag hade bara skinnjacka och frös som en toka. På helgen samma vecka åkte vi Vättern runt och hade strålande sol och varmt. Så vädret är bra konstigt.

Det var en rolig tur som startade i Hjo och slutade i Jönköping. Vi hade långväga gäster, ända från Skepplanda. Lite oturligt var dock att en bil gick sönder men de fick plats i en annan bil så allt slutade lyckligt, fast jag hörde senare att de hade glömt husnycklarna i bilen (som då var på verkstad) och fick spendera natten hos vänner innan de fick tag i låssmed.

I slutet på maj var jag i Stockholm med jobbet. Jag såg min första opera och jag såg en föreställning på Dramaten. Superlyxigt!

I slutet på maj sa jag också upp mig från Kulturhuset Spira. Helt ärligt så var det en person där som jag inte drog jämnt med. Det är konstigt för jag brukar inte ha problem med andra människor. Men jag antar att det berodde på att jag hade så lite att göra och att jag då började analysera vad denna människan sa.

Jag vet att det inte är en bra anledning att byta jobb MEN jag hade ju som sagt lite och göra, dessutom kände jag att min kompetens inte kom till sin rätt. Det var otroligt lärorikt på andra plan att arbeta på Spira. Så jag hittade ett jobb som jag sökte en dag när kollegan var riktigt jobbig… man skulle kunna säga att jag sökte jobb i ren affekt och fick det. Men det får mitt nya jobb att verka mindre viktigt så det gör vi inte 🙂

Så på måndagen i midsommarveckan började jag ett nytt jobb på Götessons i Ulricehamn. Det är längre att pendla och jag måste köra bil. Men jag ska försöka att arbeta hemifrån en dag i veckan.

Hela sommaren består av mustangträffar och mustangturer i olika former. Vi gjorde också en semestertur med samma gäng som året innan. Vi körde “längs” Göta kanal på Östgötasidan. Vi startade i Mullsjö och åkte sedan förbi Stalpets vattenfall och vidare till Torpöns färgeläge, där vi åkte färja innan vi fortsatte till Linköping. Vi strosade runt i gamla stan och körde sedan till Husby Säteri. Där spenderade vi första natten. Men vi var inte imponerade, vi fick sova i annexet och frukosten var undermålig. Vi fick senare tillbaka halva beloppet vi spenderat, så det var ju bra.

Men vi hade lite otur med vädret så Söderköping regnade bort men vi hade desto finare väder och mindre turister vid Bergs slussar. Där åt vi lunch och sedan åkte vi Borensbergs sluss, där hotellet i filmen Göta Kanal finns kvar. Vi avslutade dagen på Vadstena klosterhotell. Där var allt perfekt!

Sista dagen åkte vi norr över och stannade i Kvarntorpshögen som ligger utanför Örebro. Kvarntorpshögen är ett av våra märkligaste industriminnen. När olja utvanns av skiffer bildades het slagg, som allt eftersom skapade en slagghög på över 100 meter. Denna “kulle” är numera ett populärt utflyktsmål och en annorlunda utställningsmiljö för skulpturområdet. Vägen upp var jättebrant men utsikten var otrolig.

Vi stannade för mat i Askersund innan vi kom hem, ca 72 mil och 13 timmars körtid. Mycket mindre än förra året men denna resan var också en dag kortare.

Vi var också iväg till High Chaparal, Inez ville inte följa med till High Chaparal vilket var synd men Isac, Uffe och jag hade en underbar dag. Några dagar senare åkte vi till Göteborg och shoppade. Det var Inez önskan men alla tyckte det var en bra dag.

Många turer med mustangen blev det som sagt och Septemberturen 2023 gick till Båsenberga och region Västra Mälardalen. Det var en bra anordnad tur och vi fick se massor med roligt, bl.a. statsministerns sommarbostad.

På jobbet var det full fart direkt efter semestern. Men lite roligt hanns också med, bl. a. en Rockabilly fest. Jag lånade ut klänningar till höger och vänster. Jätteroligt.

Senare på hösten åkte Uffe och jag till Halmstad och spenderade kvalitetstid tillsammans. Vi bodde på Hotell Mårtensson och var supernöjda.

I slutet på oktober kommen En jävla massa schlager till Spira och jag hade ju köpt biljetterna för länge sedan. Så det kände som en bonus. Otroligt bra och svängigt.

I november skadade Isac knät och fick helgipsa benet en vecka. Sedan fick han ha en skena och hoppa på krycker ytterligare tre veckor. Men sedan var smärtan och knät återställt. Först trodde läkaren att det var en spricka men på efterkontrollen kom de fram till att det var en blodutgjutelse.

I december fyllde jag 50 år och så köpte vi en A-traktor till Inez. Hon klarade uppskrivningen i början på januari.

På julafton var jag magsjuk och missade hela dagen. Det var en långvarig magsjuka, jag var sjuk i fem dagar. Sedan blev Inez sjuk så nyårsfirandet vi planerat blev inställt. Men vi hade en mysig och trevlig kväll ändå. Vi spelade spel, kollade på Grevinnan och betjänten, sköt fyrverkerier och skålade tolvslaget.

I januari fyllde Uffe och Isac år. Vilket firades som vanligt och förra helgen spelade Isac sin första match efter skadan. Så allt är återställt.

Oj, det blev ett långt inlägg. Hoppas ni hängde kvar till slutet. Skicka ett hej i kommentaren, jag skulle gärna vilja veta vem du är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Svärmor 65 år

Igår firade vi att svärmor fyllde 65 år. Vi åt middag innan och jag var lagom mät när…