Veckans fredagsfrågor, Fem en fredag handlar om minnen.

1. När var sista sommarkvällen?

Den måsta varit i helgen, då det var kallare i måndags när jag gick till bussen. Hade till och med sjalen på mig. Svalt om händerna och i dag var det på nollan när jag gick upp.

Tyvärr gjorde vi inget särskilt utan kvällen bara passerade utan att vi märkte att det blev svalare… lite tråkigt faktiskt.

2. Vad minns du av din barndoms somrar?

När jag var barn hade vi en sommarstuga som vi kallade Landet. Vi åkte till Landet varje helg på våren/hösten och bodde där hela somrarna. Vi delade sommarstugan med min mammas syskon. Vi hade var sitt rum och hade gjort sängar i kattvinden. Supermysigt. I skafferiet, som var så stort att det gick gå in i, hade varje familj var sin hylla. Även varsin del i kylskåpet. Det fanns ingen toalett utan det var utedass och endast kallt vatten i ett diskrum. Men det fanns ström 🙂

Här lekte alla kusinerna och vi hjälptes åt med att bygga och renovera på huset. På kvällarna bäddade vi ned oss på golvet och kollade på Macahans.

3. Hittar du tillbaka dit du sällan varit?

Jag har otroligt bra lokalsinne. När vi är ute och går i en ny stad så hittar jag nästan alltid tillbaka till hotellet. Men om vi går i skogen, gubben och jag, jag har ingen aning om vilket håll bilen står parkerad.

4. Vad är något du ofta har i huvudet?

Vad vi har planerat för mustangturer, det vill säga datum och helger. Vilka helger vi inte har något uppbokat.

5. Hur kommer du ihåg vad du ska göra?

Microsoft To-do, jag skriver upp det… annars har jag snart glömt vad det var som måste göras. Det går också schemalägga påminnelser, kanonbra om man är som jag och inte gärna vill göra alla tråkiga saker så som städning och byta lakan 😉

4 comments
  1. Menar du att det hjälper att skriva upp städ och tvätt o sånt? Jag har gjort så i många år, men låtsas glömma läsa vad jag skrivit…Vi har helt olika lokalsinnen, jag hittar i skogen men inte i stan…
    Det lät underbart att tillbringa tid på landet med kusiner, jag var ett mycket ensamt barn. Själv fick jag bara ett barn, men det har tack o lov ändrat sig, för min dotter har tre barn och alla har barn så jag har även tre barnbarnsbarn! Ha en skön helg!

    1. Ja, det hjälper att skriva upp städ och tvätt… ibland i alla fall… när jag verkligen inte hinner göra det så “sveper” jag bara bort dom 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg