Förra veckan hade vi “sommarfest” på jobbet. Lite annorlunda i år då pandemin fortfarande härjar. Vi hade bokat på Högt & Lågt vid Axamosjön. Jag vill först och främst poängtera att jag är höjdrädd och jag var livrädd.

Högt & Lågt är en klätterpark som består av fler olika höghöjdsbanor med ett brett urval av svårighetsgrader Det finns många banor och du kan börja på din nivå och kan därefter utmana dig i din egen takt. Här kan barn och vuxna ha lika roligt tillsammans.

Efter en väldigt snabb genomgång på hur utrustningen fungerade så var det dags för en testbana mellan två träd. Det var bara 2 meter upp men jag blev väldigt nervös. Stod där en stund innan jag kom iväg på linbanan. Det kittlade i magen så jag tänkte att detta ska jag nog klara.

Det fanns 6 olika banor, allt ifrån den enklaste (orange) till den svårast (röd). De också indelade i längd så att det går att avgöra ifall barnen klarar banan.

Vi började på bana 2, den var grön och skulle vara relativt enkel. Det var högt men inte så farligt.

En karta över banorna på Högt & Lågt

Nästa bana vi gjorde var nr 4. Den skulle vara lite mer utmanande. Jag gick sist, ville inte ha någon i nacken som flåsade. Jag ville göra allt i min takt. Den började lite längre upp, ca 5 m, och sedan en lång zipline där jag missade att ta tag så studsade tillbaka och fick dra mig till trädet. Jag hade tydligen skrikit att jag inte visste var bromsen fanns. Det fanns ingen broms! Sedan kom några hinder och sedan kom ett hinder där man skulle svinga sig i en lian till olika plattformar. Jag visst inte riktigt hur jag skulle lösa detta. Slänga mig ut och sedan landa… nja, då blev jag rädd. Ögonen tårades och jag bestämde mig för att ta mig över ändå. Jag kopplade på ziplinen och sedan drog jag mig över.

Sedan var det en klättervägg gjord av plankor. Den var svår att sätta fötterna på men allt kändes lätt efter jag övervunnit min rädsla. Sedan var det balans på lina och ytterligare en zipline. Sen var banan över. Grabbarna fortsatt med bana 5 men jag kom inte förbi första hindret och det var tur, jag hade inte klarat den banan. Nu i skrivande stund känner jag mig begränsad i min kropp och blir så otroligt arg på mig själv att jag inte prövade att utmana mig mer MEN jag var helt slut.

Medan grabbarna kämpade på med bana 5 så gjorde jag bana 3. Den var så enkel att jag nästan sprang igenom. När grabbarna var klara så testade jag att klättra 10 meter upp för att åka den sista ziplinen i bana 5 men jag klarade det inte. Det var för högt! Jag gav upp när jag hade två eller tre meter kvar.

Två kollegor gav sig på bana 6. Jag gjorde bana 4 igen och det gick mycket bättre denna gången. Jag svingade mig inte i lianerna men jag gick balansgång på vajrarna. Sjukt impad av mig själv faktiskt.

Det var ju varmt den dagen och det blev rätt svettigt. Efteråt grillade vi korv och en kollega hade jordgubbar och grädde med sig. Sjuktgott.

Jag var hemma tidigt MEN var totalt slut. Efter duschen så kapitulerade jag i soffan och var inte människa förrän dagen efter. Då gjorde vi ett annat äventyr =)

Men jag kände att jag måste utmana mig fler gånger och hoppas på att få med mig resten av familjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Äntligen sommar…

Det är så varmt och skönt ute att man får skuldkänslor när man är inne. Fast man är…