Jag har ganska torr hud och har därför valt att använda märket Maria Åkerberg. Maria Åkerbergs produkter har bra och rena ingredienser och många bra produkter för att behandla en känslig hy, som jag har. Maria Åkerbergs produkter strävar efter att har 100% ekologiska ingredienser dessutom används endast ekologiskt och biologiskt innehåll vilket ger huden högkvalitativa växtextrakt, oljor och örter. Inte nog med det, alla förpackningar är återvinningsbara. Maria Åkerberg hudvård är inte bara bra för din hud utan även snäll mot miljön. Win win, liksom!

Känslig hud

Vad ska du tänka på när du har känslig hud? Jo, du måste välja produkter som stärker, skydda och lugnar din hud första hand. Det är också viktigt att börja med några produkter och sedan utöka när och om du känner att din hy behöver.

Produkter som känns lätta i konsistensen är bra om du som jag har känslig hud. Om du använder för “rika” och “feta” krämer kan du få plitor och “knottror” på huden, detta för att du täpper helt enkelt till porerna.

Rengöring

Rengöring är A och O för en hälsosam hud, varje morgon och varje kväll. Det är särskilt viktigt att rengör ansiktet två gånger om dagen om du haft smink eller solskydd på dig under dagen.

Detta använder jag:

Maria Åkerberg: Olive Cleansing

Olive Cleansing är en rengöringscreme med Olivolja för torr, känslig och mogen hud.
Olive Cleansing rengör huden och avlägsnar makeup.
Kallpressad Olivolja penetrerar långsamt huden och tar upp smuts och orenheter innan den sköljs bort. Oljan kommer från den första kallpressningen (olivolja extra virgin) vilket gör att den innehåller E-vitamin.
Olive Cleansing innehåller även Pomeransolja (Petitgrain) som är balanserande och antiseptisk.

Användning: Fördela Olive Cleansing på torr hud. Massera med mjuka, cirklande rörelser. Undvik att dra eller slita i huden. Skölj sedan av med ljummet vatten, där du med fördel använder en tvättsvamp av cellulosa. Alternativt torkas Olive Cleansing bort med ansiktsservett. Avsluta med passande Freshener (ansiktsvatten).
Självkonserverande system.

Här hittar du den

Maria Åkerberg: Neroli Freshener

Neroli Freshener är ett balanserande ansiktsvatten för alla hudtyper, även känslig hud. Det slutför rengöringsprocessen och förbereder huden för efterföljande produkter, genom att neutralisera vattnets uttorkande effekt och agera lätt porsammandragande.
Neroli tillverkas av blommor från Pomeransträdet. Varierande jordmån och väderlek gör att produktens färg och doft kan variera något.
Neroli Freshener innehåller även probiotiska Mjölksyrabakterier som håller huden frisk och full av lyster. De mjölksyrabakterier som vi använder är Lactobacillus casei och Lactobacillus acidophilus som skyddar huden mot onda bakterier. Mjölksyrabakterierna är redan inaktiverade, vilket innebär att det inte skapas någon tillväxt i produkten.
Produkten är naturligt självkonserverande.

Användning: Använd Freshener efter varje ansiktsrengöring. Ta Neroli Freshener på fuktad bomull och fördela i ansiktet, eller spraya direkt i ansiktet. Applicera därefter olja och/eller creme.
Freshener kan också användas till ögonkompresser och som en återfuktande och uppfräschande spray under dagen.

Här hittar du den.

Ansiktspeeling

Men en ansiktspeeling hjälper du huden att avlägsna döda hudceller, fett, lösa upp tilltäppta porer, reducera yttorrhet sam jämna ut ojämnheter och pigmenteringar. Resultatet blir en jämn och mjuk hud i balans med en härlig lyster. En känslig hud behöver en enzympeeling/kemisk peeling, det är enzymer/syror som går ned i huden och exfolierar och påskyndar cellförnyelsen.

Ansiktspeeling görs en till två gånger i veckan.

Denna använder jag:

Maria Åkerberg: Papaya Peeling

Papaya Peeling är en enzympeeling för ansiktet med Papain, ett extrakt av papaya som varsamt löser upp döda hudceller samt motverkar pormaskar. Det påverkar inte underliggande hud.
Papaya Peeling passar även den mest känsliga huden.
Självkonserverande system.

Användning:
Papaya Peeling appliceras på ren och torr hud.
Massera i en till två minuter. Ta sedan lite vatten och blanda i ansiktet så att det blir som en creme. När du känner att de små kornen har lösts upp sköljer du bort peelingen med vatten. Du kan också gärna fukta en mjuk ansiktsborste och massera ansiktet med. Skölj sedan av med ljummet vatten och avsluta med Freshener.
För mycket känslig hud kan man först blanda ut Papaya Peeling med vatten och sedan applicera den. Låta verka några minuter som en mask och skölj sedan av.

Här hittar du den

Ansiktskräm

En viktig del i den dagliga hudvårdsrutiner är en bra ansiktskräm. På dagen passar en kräm med antioxidanter och andra skyddande ingredienser, detta för att skydda huden mot yttre påfrestningar och hålla huden återfuktad hela dagen.

Detta använder jag:

Maria Åkerberg: MoreFace Lotion More

Face Lotion More är en fuktbevarande lotion för mogen hud med extrakt av Rödklöver och eteriska oljor av Ros, Patchouli och Bergamott, som återger huden dess elasticitet och spänst.
I Rödklöver finns isoflavoner, som återger den åldrande huden dess elasticitet och spänst samt normaliserar fuktbalansen. Studier har visat att när rödklöverextrakt används på huden, stimuleras åter cellförnyelsen. Huden blir friskare och slätare. Rödklöverextraktet gör att krämen är lite mörkare i färgen.
Gurkörtsolja, Nyponfröolja samt de eteriska oljorna Ros Otto, Patchouli och Bergamott medverkar till den regenererande effekten.
Gurkörtsolja ökar cellernas syreupptagning och motståndskraft samt förebygger torr hud.
Nyponfröolja hjälper huden att nyskapas.
Patcholioljan utvinns av torkade blad från växten Patchouli, en buske som växer i Indien, Kina och Indonesien. Oljan har en exotisk, orientalisk doft och stimulerar hudens celldelning.
Bergamottolja utvinns ur citrusfrukten Bergamott. Oljan är balanserande och renande. Den olja DERMANORD använder är fri från bergapten som annars kan göra huden ljuskänslig.
Rose Otto är olja destillerad från rosblommor. Den är regenererande och ökar den fuktbevarande effekten.
Passar ofta efter 40+.

Användning:
Face Lotion More appliceras efter Freshener på fuktig hud.
Face Lotion More passar både på dagen och natten.

Här hittar du den

Ögonkräm

Huden runt ögonen är extra känslig och jag har “skrynklig” hud under ögonen. Då behövs en bra produkter som reducerar fina linjer och är uppstramande och fuktgivande.

Denna använder jag

Maria Åkerberg: MoreEye Cream More

Eye Cream More med Nyponfröolja, Havtornsolja och extrakt av Persiskt Silkesträd ger en utslätande och uppstramande effekt på huden kring ögonen. Eye Cream More har en dränerande effekt på svullnader och motverkar mörka ringar.
Kombinationen med Sheasmör, kallpressad Jojobaolja och olika örtsalter gör att fukthalten i huden höjs vilket ger en utslätande effekt.
Nyponfröoljan i Eye Cream More tas av nyponrosens frön. Oljan innehåller A-vitamin som hjälper huden att nyskapas. Extraktet av Persiskt Silkesträd, som utvinns från barken, har en lyftande effekt på huden vilket ger denna ögoncreme dess fantastiska lyftande, utslätande och dränerande egenskaper.
Självkonserverande system.

Användning:
Ta varsamt bort ögonmakeup innan Eye Cream More appliceras. Använd smink som är vattenlösligt, rengöringen kan annars bli påfrestande för den känsliga ögonhuden.
Eye Cream More fördelas från yttre ögonvrån, under och runt hela ögat. Dra eller slit inte i huden och använd inte mer ögoncreme än vad som absorberas med en gång.
Använd Eye Cream More på dagen och/eller natten.

Här hittar du den

Maria Åkerberg: Coldpressed Jojoba Oil

Coldpressed Jojoba Oil är en universalprodukt för hela familjen. Den gyllengula oljan är framtagen genom varsam kallpressning av frön från Jojobabusken. Oljan är mycket hållbar, konserveringsmedel behövs inte.

Användning:
Den unika sammansättningen av fettsyror gör att Jojobaoljan snabbt går in i huden. Den binder hudens fukt, ökar hudens skyddsbarriär och gör den sammetslen. Fungerar som en vattenfast creme som skyddar dina händer i flera timmar mot vattnets uttorkande effekt.
Ansiktsolja för alla hudtyper: Oljan används för sig eller under någon av cremerna i vårt sortiment. Oljan är tunn i konsistensen och går snabbt in i huden, utan att kladda.
Torr hud: Har du mycket torr hud kan du uppleva att huden dricker vad den behöver av oljan. Det är viktigt att ge huden så mycket som den vill ha. Huden ges möjlighet att återuppbyggas och kan lättare binda fukt. Oljan blir mycket dryg när huden har kommit i balans.
Torrt hår: Gör inpackning med Jojobaolja. Om håret är mycket torrt appliceras oljan i topparna efter hårtvätt.
Makeupborttagning: Jojobaolja på en fuktad bomullstuss tar enkelt bort all makeup, även vattenfast mascara.
Problemhud: Jojobaolja verkar balanserande på alla hudtyper.
Babyvård: Den är tunnare än Baby Oil. Ta gärna några droppar i badvattnet.
Ömma bröstvårtor: Vid amning rekommenderas Jojobaolja. Eftersom den är smaklös och helt ofarlig att förtära (i motsats till produkter som innehåller mineralolja), behöver den inte tvättas bort före amning.
Svamp i underlivet: Använd oljan minst två gånger per dag. Behandla någon dag efter att symptomen har försvunnit.
Rakning: Använd oljan efter rakning. Oljan är bakteriedödande och motverkar röda prickar.
Torra eksem: Jojobaolja förbättrar hudens skyddsbarriär och motståndskraft.
Jojobaolja är den perfekta produkten för hela familjens hudvård. Den skyddar även mot kyla.

Här hittar du den

2 comments
  1. Hej mamma. Vad fint du hade gjort med det du berättade för mig. Ingen rabbatkod

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Spirulina

Jag har länge varit nyfiken på Spirulina. I veckan så hittade jag att Ica säljer Spirulina och jag…

Sköldkörteln

När jag var gravid med Inez fick jag diagnosen hypotyreos, dvs underfunktion i sköldkörteln. Jag har sedan dess…

Snart helg

Fredag, så härligt. Jag har ingen inspiration att jobba idag. Jag vill bara hänga framför datorn och slösurfa…