I lördags var vi på flygdagen i Såtenäs. Det var jättevarmt men fläktade på fältet. Vi kom dit i ganska bra tid, det skulle börja kl 10. Men det var kö in för att parkera. Men det gick ganska bra. Vi fick dock parkera långt ifrån flygplatsen. Barnen var superduktiga och gick utan att klaga. Jag tror inte att det riktigt förstod vad det var skulle se.

Klockan hade hunnit bli 11 innan vi hade kommit fram så vi började med kokt korv. Inte så bra för mig men det fanns inget alternativ. Jag skulle ju förberett bättre!

Under det första passet visade försvarsmakten JAS 39 Gripen, Spitfire, Hercules, Mustang, DC-3 och många fler.

Under det andra passet så visade JAS en solouppvisning. Facinerande… facklor och rök. Loopar och uppåner samt jättesnabbt.

image

Efter det så visade de en taktisk uppvisning, säkring av flygplats. Då fick vi se fallskärmshoppare och skottlossning. En luftstrid mellan ett JAS och jagar bort ett hotfullt flygplan och en fientligt stridsvagn. Jag såg inte allt för barnen kivades och jag lät gubben få se uppvisning.

Avslutningsvis evakuerades en skadad soldat. Hämtades av en helikopter medan en annan gav eldunderstöd.

Vidare fick vi se en lufttankning och fällning av material. Herculesen firar 50 år inom försvarsmakten och de jättestora!

image

Vi orkade inte hela dagen utan åkte hem vid halv två. Det tog mer än 2 h att ta sig ut från parkering/flygplats. Varmt i bilen,  jag trodde jag skulle svimma. Barnen somnade som tur var.

När vi kom hem åkte vi till Furusjö och badade. Det var skönt för kroppen.

Nu ska jag försöka få tag i biljetter till Lotta på Liseberg!

Tjingeling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Bloglovin'

Följ min blogg med Bloglovin Nu har jag lagt till min blogg på Bloglovin.

Svärmor 65 år

Igår firade vi att svärmor fyllde 65 år. Vi åt middag innan och jag var lagom mät när…