class=
Hanna & Malin

Jag är född på Kvinnokliniken i Jönköping 1973. Jag föddes den 14 december, efter flera igångsättningsförsök. Min mamma gick 19 dagar över tiden, fast på den tiden hade de ju inte ultraljud som kunde beräkna barnets födelse. I mars 1975 föddes min lillasyster, Malin. När jag var 2-3 år skilde mamma och pappas sig.

Mamma, Malin och jag flyttade till en lägenhet i Jönköping och det är därifrån jag har mina första minnen. I början 1980-talet träffade mamma en ny man och min pappa en ny fru. I december 1982 fick min pappa och hans fru en pojk, min lillebror Henrik.

Mamma, Stefhan, Malin och jag flyttade till Habo i december 1981. Vi hade köpt ett stort nytt hus så Malin och jag fick var sitt rum. Efter ett par veckor flyttade mina kusiner till huset jämte vårt. 1984 flyttade även mina andra kusiner till samma bostadsområde. Så min bästis och kusin, Charlott, hamnade i samma klass som mig. Vi är ganska olika men vi var ändå bästa kompisar ända till vi började gymnasiet. Charlott och jag gjorde alla de där saker som barn i unga tonåren gör. Vi gick på bio, hyrde film och åt massor med godis. Vi skrattade på skolresor och drack saft tills vi inte fick ned mer. Det bästa med att ha sin kusin som bästis är att när vi träffas idag så skrattar vi precis lika mycket.

Jag gick Handels- & Kontorslinjen på Per Brahegymnasiet i Jönköping. Det var en stor omställning att börja gymnasiet i en annan stad. Under höstterminen på andra året träffade jag min första pojkvän. Vi förlovade oss efter ½ år men jag bröt upp efter ca 1 år. Han var ett par år äldre än mig och jag var bara 18 år. Jag flyttade hemifrån när jag fyllt 18 år. Jag flyttade till en 1:a utan dusch och med ett så litet kök att man fick backa ut. =) Jag älskade den lägenheten och tänker ofta på den.

Jag träffade min själfrände den 6 augusti 1992 i Hjo. Olika omständigheter gjorde att vi inte kunde vara tillsammans. Jag gick vidare och träffade en barndomskärlek, vi flyttade ihop. Han var väldigt sportintresserad och spelade också ishockey. Jag startade min korta men intensiva innebandykarriär. Jag spelade faktiskt några matcher i Div 1 för damer =)

Efter ett tag kände jag att jag behövde förändring. Jag valde mellan att skaffa barn eller börja studera. Jag valde att studera då killen jag bodde ihop med inte var redo att skaffa barn. Han gillade dock inte att jag utvecklades under min studietid. Han lämnade mig på nyårsafton 1998/1999. Efter ett par år på komvux så började jag dataingenjörsutbildningen på Ingenjörshögskolan och jag tog examen 2001. Högskoletiden är en av mina lyckligaste tider. Jag var mig själv och hade jätteroligt med mina klasskamrater. Jag träffade nya vänner och utvecklades till den personen jag är idag.

I febrauri 2002 började jag som supporttekniker på Bluerange Technologies AB. Det var ett litet företag med endast 5 killar. De behövde mig som styrde upp saker och ting! Jag trivdes jättebra och företaget växte, jag fick mer ansvarsområden. Jag fick möjligheten att designa hemsidor. Jag fastnade och allt eftersom företaget växte desto med uppdrag fick jag. Idag jobbar jag inte med support längre, jag är webbdesigner!

Åren tickar på… i augusti 2006 slutar jag röka. Det var det svåraste jag har gjort. Jag har gjort små försök innan men denna gången hade jag verkligen bestämt mig. Jag ville inte vara rökare! Sommaren 2007 bestämmer jag mig för att försöka bli en löpare. Jag tränar hela sommaren och springer Blodomloppet på 1:15 min. Jag var superstolt!

Under hösten träffar jag en kille som har 2 barn. Vi dejtar lite och jag får träffa hans barn. Jag inser då att jag är inte nöjd med livet. Jag måste ha en riktig förändring, jag vill ha familj och barn. Han ville dock inte ha fler barn så jag går vidare!

Januari 2008 träffar jag min självän igen, Ulf. Under alla dessa år har vi hållit kontakten, vi har försökt ett par gånger till men det har inte varit rätt tid. Vi bestämmer oss för att försöka en fjärde gång. Efter redan ett par månader bestämmer vi oss för att köra hela racet. Vi försöker bli gravida. Jag blir gravid på första försöket. I min mage växer vårt kärleksbarn.

 class=
Inez som nyfödd

Jag flyttar till Mullsjö i maj och i december föds vår underbara dotter, Inez. Jag är så lycklig och undrar hur jag ska kunna toppa detta. Våren kommer och jag börjar springa igen. Tyvärr så känns det som om jag springer i uppförsbacke. I juli gör jag ett graviditetstest, positivt! Vi ska har ett barn till! Vi blir så paffa. Vi trodde inte att allt skulle gå så lätt. Jag var ju ändå över 35 år. Beräknad födsel på bebis nr 2 är 13 januari.

I slutet på december börjar få sammandragningar som inte vill ge sig. Med jämna mellanrum har jag sammandragningar och tror att bebisen ska komma vilken dag som helst. Men ingen bebis, den 13 januari kommer och går, ingen bebis. Det känns som jag gått 2 veckor över tiden.

 class=
Isac

Den 14:e står jag i köket och känner hur jag inte kan stoppa ett par droppar som kommer i trosan. Jag ringer förlossningen och vi åker in för att konstatera att jag har vattenavgång. På kvällen den 14:e föds vårt andra mirakel, Isac.

Detta är mitt liv så här långt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Vinter…

Imorse när jag vaknade var det 15 cm snö ute. Underbart och vackert… Plogbilen körde förbi och jag…