id=Detta händer med Pyret denna veckan:

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Vecka 30 (v29+3)

Detta händer med Pyret denna veckan: Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt…

Vecka 35 (v34 + 2)

Detta händer med Pyret denna veckan:Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger…

2 årsjubileum

Idag har jag 2-årsjubileum. Det är 2 år sedan jag slutade röka. Jag hade rökt i 15 år…