id=Detta händer med Pyret denna veckan:

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

2 årsjubileum

Idag har jag 2-årsjubileum. Det är 2 år sedan jag slutade röka. Jag hade rökt i 15 år…

En semesterdag…

Igår hade jag en semesterdag… det var såå skönt… jag gjorde ingenting… satt framför tv:n och myste hela…

Besök hos BM

Idag på morgonen var vi hos barnmorskan. Allt var ok förutom att Pyrets hjärtslag var lite höga, låg…