Vecka 25 (v24+4)

Pyret, de flesta av dina organ är färdigutvecklade och du kan nu överleva om du skulle födas. Du är nu ca 22cm lång från huvud till stjärt och väger runt 800g. Du kan ta tag om dina fötter och knyta nävarna. I dina lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Dina benkärnor blir hårdare. Din livlina – navelsträngen är tjock och elastisk och innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan dig och moderkakan och dess livgivande funktion.

Kram Hanna

Gå med i konversationen
Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om "Vecka 25 (v24+4)"

  1. Misen

    Så roligt, stort grattis till bebben i magen!