Vi bestämde oss för att fira min semesters början med en utflykt till Liseberg, och vilken dag det blev! Det var dock synd att Inez inte kunde följa med på grund av sitt sommarjobb.

Redan när vi kom fram kände vi spänningen i luften. Våra första åkattraktioner blev Lisebergsbanan och Kållerado, och vi kunde knappt sluta skratta av alla hisnande åk. Jag blev superblöt när en hoppande vattenstråle träffade mig i nacken och hela ryggen blev blöt.

Under dagen åkte jag flera attraktioner som jag tidigare har avstått från när Inez varit med och åkt med Isac. Jag var skiträdd men bet ihop för Isacs skull.

På vår utflykt till Liseberg åt vi på Tyrolen.

Lunch på Tyrolen

Efter några timmar med adrenalinpåslag tog vi en paus för att äta lunch. Vi valde att äta på Tyrolen där Uffe och Isac provade deras berömda schnitzel och jag tog lax. Mätta och nöjda fortsatte vi vår dag med fler åkattraktioner. Vi testade även den virtuella kön, vilket var superbra till bland annat Balder.

Uffe och Isac tävlade på några maskiner och Uffe vann en liten kaktus. När de körde Galoppbanan vann Isac. Efter det åt vi churros, mjukglass och drack kaffe.

Några tips för en lyckad utflykt till Liseberg

Ett tips är att lämna in stora väskor i väskinlämningen, där det finns olika skåp att hyra. Detta underlättade då vi slapp att släpa på jackor och kunde åka attraktionerna obehindrat.

Ett annat tips till framtida besökare är att ladda ner Lisebergs app för att hålla koll på köer och öppettider. Glöm inte bekväma skor – du kommer gå mycket!

Avslutning

Avslutningsvis hade vi tur med vädret. Ibland dök mörka moln upp men de försvann snabbt, och vi hade en jättebra dag med soliga inslag. Vädret är A och O när man är på utflykt till Liseberg – ingen tycker att det är roligt när det regnar, särskilt inte på en nöjespark.

Har du besökt Liseberg? Vilken attraktion är din favorit? Lämna en kommentar och berätta!

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Stugcampingen

Oj, vad dagarna går fort när det är semester. Jag har tänkt att berätta om vår stugcamping i…