Den här veckan svarar jag på fem frågor en fredag från Elisa Matilda om temat “Hemma bäst.” Med många boenden bakom mig har jag funderat mycket på vad som gör ett hem speciellt – är det människorna, platsen, eller kanske känslan av trygghet och tillhörighet? Jag ser fram emot att dela mina tankar och reflektioner om vad som verkligen gör en plats till ett hem. Häng med när jag utforskar detta och ger er en inblick i mina egna erfarenheter!

1. Hur många ställen har du bott på?

Jag har bott på 13 olika ställen genom åren. Det längsta boendet var i Mullsjö, medan det kortaste var i Fagerhult. Mitt barndomshem, där många av mina tidiga minnen är rotade, ligger i Habo.

2. Vad är det bästa och sämsta med att bo i Mullsjö?

Mullsjö har sina fördelar och nackdelar, som alla platser. Det bästa med att bo här är den relativa lugn och ro som orten erbjuder. Det är en perfekt plats för mina barn att växa upp på, och tack vare de överkomliga huspriserna behöver vi inte spendera hela vår lön på bolånet.

Å andra sidan, en av de största nackdelarna med att bo i Mullsjö är att vi inte har allt vi behöver här. För vissa aktiviteter eller ärenden måste vi ta oss till Jönköping eller Falköping. Kollektivtrafiken är inte heller den bästa; även om det finns tåg, är det inte alltid enkelt att ta sig runt om man vill gå ut på restaurang eller bio.

3. Om du kunde ha ett andra hem, var skulle det vara?

Om jag fick välja ett andra hem skulle det vara i Spanien. Jag drömmer om en plats som är enkel att resa till, där flygtiden inte är för lång och kostnaden för resan är överkomlig. Spanien har alltid lockat mig med sitt klimat, kultur och livsstil.

4. Hur vill du inte bo?

Jag har ingen önskan om att bo i ett hus mitt ute i skogen eller på en stor gård. Den sortens liv lockar mig inte alls; jag trivs bättre i mindre samhällen eller städer där det finns mer bekvämligheter.

5. Vilka förändringar vill du göra hemma?

Mitt hus är mitt projekt, och jag har många planer för att förbättra det. Här är några av de saker jag vill göra:

  • Hallen: Jag vill bygga förvaring under trappan. Det är ett outnyttjat utrymme som skulle vara perfekt för att förvara vinter- och sommarjackor samt skor.
  • Tvättstugan: Den behöver en ordentlig renovering. Tvättstugan är från 1978 och går i orange och bruna toner som känns väldigt omoderna idag.
  • Toaletten på övervåningen: Precis som tvättstugan är denna toalett också från när huset byggdes och har gröna toner som inte längre passar vår smak. Samt en dusch som vi inte använder.
  • Exteriören: Jag vill verkligen fräscha upp utsidan av huset. Just nu är huset gult med en brun grund, mossgröna foder och vita knutar. Jag skulle vilja måla om det till en mörkblå färg för själva huset, med en mörkgrå grund och ljusgrå foder och knutar. Det skulle ge huset ett mer modernt och elegant utseende och bättre spegla vår stil.
  • Trädgården: Jag vill jämna ut trädgården lite så att den inte är så backig. Det skulle göra gräsklippningen enklare och möjliggöra att skaffa en robotgräsklippare.

Att skapa ett hem handlar inte bara om att ha en plats att bo på, utan om att bygga ett liv. Jag ser fram emot att fortsätta förbättra och anpassa vårt hem för att bättre passa vår familjs behov och önskemål.

Kram

6 tankar
  1. det är dumt att behöva fara iväg efter vissa saker. vi har till exempel just blivit av med vår bokhandel och den saknar jag så gott som dagligen. vårt hus skulle vara ett eldorado för förändringsbenägna och intresserade boende. tyvärr är vi inte väldigt intresserade av hus och inredning men vi uppskattar boendet och vår lilla trädgård

    1. Jag förstår vad du menar, det är verkligen tråkigt när lokala resurser försvinner och man måste resa längre för att få tag på det man behöver. Det är lätt att känna saknad efter en bokhandel, särskilt om man älskar att läsa. Det låter som att ni har skapat en trivsam miljö i ert hem och trädgård trots att ni inte är så intresserade av inredning. Det är ju det som är viktigast, att ni trivs där ni bor!
      /H.

  2. Viktigt med trivsel och trygghet där man bor, men även att man har det mesta nära. Jag har bott många år långt ut i skogen, o trivts med det, det passade bra just de åren, idag vill jag ha det bekvämare. Många väljer att ha ett extra hem i Spanien, men jag är lite orolig över klimatförändringarna kring södra Europa där temperaturerna på sommaren börjar vara hisnande höga. Trevlig helg

    1. Det är så sant, trivsel och trygghet är verkligen avgörande. Det är härligt att ha upplevt både lugnet i skogen och bekvämligheten med närhet till det man behöver. Jag förstår din oro över klimatförändringarna i södra Europa, det är verkligen något att ta i beaktande. Kanske blir det att utforska andra alternativ för en bekväm tillvaro? Tack för att du delade dina tankar, och trevlig helg till dig också!

  3. Roligt att läsa dina svar! Jag tänker att det bästa i Mullsjö är godisbutiken 🙂 Och deras ananasglass, det är en av de godaste glassarna jag ätit faktiskt.

    1. Vad roligt att du nämner det, vi är i godisbutiken (om du menar VIP) varje lördag. Den andra godisbutiken har stängt 😫Glassen har jag inte provat än, men nu måste jag definitivt testa ananasglassen nästa gång. Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg