Tidaholmsvägen innan semesterprojektet

Semesterprojektet

På grund av rådande Covid-19 så kunde vi inte åka på den semestern som vi hade tänkt oss. Inte heller skulle det bli så många bilträffar som vi hade planerat in i kalendern. Så när semestern började närma sig så bestämde vi oss för… lite impulsivt kanske… för att göra om grusgången och träddäcket på framsidan.

Uffe hade semester en vecka för mig så han hann bli riktigt uttråkad tills det var dags för mig att börja min semester. Han började till och med att riva lite på träddäcket.

Så på helgen innan min första semesterdag (! Ingen rast och ingen vila =) började vi att ta bort plattorna… barnen hjälpte till! Jätteduktiga var dom.

Barnen staplar gammal kantsten
Barnen staplar gammal kantsten
Fiberkabeln måste grävas fram för hand
Fiberkabeln måste grävas fram för hand

När alla gamla plattor var borttagna var det dags att börja gräva på allvar. Uffes pappa har en liten grävmaskin som vi givetvis lånade. För mycket grävande var det. Vi skulle ned 30 cm för att det inte ska slå sig när vintern kommer. Alla massor vi fick lämnade vi i på baksidan… där kommer vi göra iordning nästa år så vi får återkomma om det =).

Efter grävningen så skulle markduk och sedan stenkross. Uffe hämtade en skopa stenkross med hjullastaren och jag skulle fördela i hålet. Jag körde spaden i högen och det tog tvärstopp! Jag tänkte att där här kommer ta tid. Som tur var kom Uffe farbror som arbetar med att köra en större grävmaskin förbi och hjälpte oss.

Han slätade även ut massorna på baksidan

Sedan paddade vi allt i två eller tre omgångar. Väldigt viktigt att allt är jätteplatt.

Nu äntligen var det dags att lägga plattor. Vi hade valt en platta som är 6 cm tjock… så att det går att köra bil på. Tre olika storlekar på plattorna. 24 x 42 cm, 42 x 42 cm och 36 x 42 cm. De vägde 12, 24 respektive 36 kg per styck. När plattorna levererades startade vi ivrigt. Men oj, vad tunga. Uffe hade skadat armen också och kunde inte bära… jag kånkade och kånkade… puh! vad svettigt det var… givetvis valde vi en dag med gassande sol!

Så här långt hann vi första dagen.

Vi drack var sin öl i skuggan efter dagens arbetspass och det var nog den godaste öl jag druckit på länge!

Plattläggningen fortsatte men jag fick hjälp av Uffe att bära de största plattorna. Men kantsten vägde 32 kg och de bar jag fram allihop alldeles själv 😉

I slutet på semestern började vi bli klara och åkte till handelsträdgården i Vara. Där inhandlade vi alla växter och fick hjälp med att arrangera.

Vi köpte utebelysning på K-rauta, som var väldigt enkel att montera, LightsOn. Vi valde också att ha svartvitt sjösten i rabatten.

Äntligen klart! Det tog hela semestern. Men oj, vad nöjda vi är med resultatet. Det bästa av allt. Vi gjorde det tillsammans, jag och Uffe. Nästan inget bråk utan bara samarbete.

Uffes arm? Nä, det blev aldrig bättre… och så här i skrivande stund är han sjukskriven eftersom han trillade för ca 2 veckor sen och slet av armmuskeln. Stackarn!

Gå med i diskussionen, Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *