Fettsugning

I november var jag hos min lymfterapeut och då frågade jag om remiss för att få en fettsugning. Hon skickade in remissen och strax efter nyår kom det en tid till Skånes Universitetssjukhus.

Vi åkte ned, gubben och jag. Det tog nästan fyra timmar att köra och jag var spänd. Vi åt lunch på Möllevångstorget och jag tittade på bl.a. Möllans Ost. Minnen kom tillbaka om en trevlig kväll när Möllans Ost hade invigning av butiken, kan ha varit 2005.

Inne på sjukhuset blev vi tilldelade var sitt munskydd. Jag tycker det är varmt och jobbigt att prata med munskydd! Jag fick göra en volymmätning av benen, detta gjorde de med vatten. Jag fick alltså ställa mig på en slags hiss och stoppa ned höger benet i en cylinder med vatten. Dom mätte då hur många liter som försvann och så gjorde vi samma sak med vänster benet. Det skiljde ca 2 kg. Vilket var en minskning med ca 2 hg från i november men svårt att jämföra då mätmetoderna skiljer sig så.

Vad dom gör sedan är att läkaren palperar benet, detta betyder att han körde ner tummen i smalbenet så länge att jag ville slå han på käften. Sedan mäter de djupet på benet. Det var 10 mm, vilket är alldeles för mycket. Jag fick hemläxa att jag ska använda dubbla kompressionsstrumpor och även sova med ett par. Jag får alltså inte vara utan! *suck* Om jag sköter det så kanske jag får en fettsugning av benet. Benen har i skrivande stund (jag var hos lymfterapeuten i tisdags) är en skillnad på 2,7 kg.

Men jag vet inte om jag SKA fettsuga mig. Men jag ska i alla fall göra ett race med strumporna… och kanske går vätskan bort i högerbenet så att jag inte behöver operera mig!

Ha det bäst!

Kram Hanna

Gå med i konversationen
Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *