Ja, det är en klyscha… men det gör den! Denna helgen har vi gjort ganska mycket saker…

I lördags var vi på julmarknad i Jäla som ligger strax utanför Öra i Falköpings kommun. Konstiga namn… eller hur. Vi var sugna på att gå på julmarknad så jag googlade och hittade detta. Julmarknaden var uppdelad på fyra platser; Wardins Gårdsprodukter, Jäla Kvarn, Prästgården i Jäla och Duvered i Öra.

Vi började på Wardins i Jäla. Där strosade vi bland olika stånd och i en ladugård fanns det mer bord. Vi hittade ett smyckesbord och Isac föll för ett armband i pansarlänk som han köpte. Vi köpte ett halsband till svärmor… Vi åkte vidare till kvarnen… men vi skulle lika gärna kunnat gå… där fanns det isländsk lakrits som Isac och Uffe smakade på och jag köpte ett halsband med en trollslända och ett armband med en kärleksknut. Kändes passande för trollsländor lever ju bara en dag… och mitt motto är “Lev varje minut”… Armbandet med en kärleksknut kändes också passande… då jag ibland knyter mig när det gäller kärleken till min man!

Sista stoppet blev på Druvereds kött, där det man kunde köpa kött, givetvis men även svagdricka i från Sandhem.

Efter det så åkte vi till Biltema i Falköping och köpte en megafika… sju kokta korvar… och sedan daimtårta till mig och Isac och en toscabulle till Uffe, hans favorit.

När vi kommit hem var det dags att gå runt sjön innan vi lagade middag… hasselbackspotatis och kycklinggryta. Kanongott!

Efter söndagens frukost gick gubben och jag runt sjön innan vi fikade. Vi behövde köra hem ved så medan vi lastade vet körde barnen fyrhjuling i snön… bäst att passa på då det tydligen ska bli plusgrader i veckan.

Sedan en relativt tidig middag och sedan bakade jag och Isac. Isac bakade tomtemuffins och jag gjorde Fredriks Saffranssnittar. Superenkla men ååå så goda… jag var verkligen tvungen att lägga band på mig… annars hade jag ätit upp alla!

Efter att vi lämnat Inez julklappar som jag hade klickat hem, till svärmor, badade vi SPAbad. Isac och jag rullade oss… eller rättare sagt vi la oss i snön och hoppade tillbaka i badet… En konstigt värmande känsla uppkom på huden… Jag badade lite för länge och blev lite dålig… men det gick över med ett stort glas vätskeersättning och ett par parti av Uno… Sedan orkade vi inte mer utan Isac och jag kröp till sängs framför en tv-serie. Isac somnade innan kl 20… men jag höll ut till 22 iallafall.

Det var vår helg… hur var din?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Mustangklubben 40 år

Helgen har gått jättefort, som vanligt egentligen! Vi har firat att Mustangklubben 40 år men mer om det…

Morsdagshelg

Måndag… igen. Helgen går som vanlig supersnabbt. I fredags levererades studsmattan som jag lite impulsivt beställde i torsdagsmorse.…