Igår ringde min läkare för att ge mig svaret på datortomografin och cellprovet. Inga tecken till cancer i buken eller gallan. Inga cancerceller i cellprovet heller. Det är så skönt att få svaret. Men benet är fortfarande svullet och hon trodde att det är troligtvis lymfödem. Visst låter det som gamla människor får? Jag googlade… som jag alltid gör och hittade lite information. Lymfödem innebär att en kroppsdel blir svullen när lymfvätskan samlas där. Ett obehandlat lymfödem kan leda till att det bildas fett- och bindväv i huden. Hjälp! Det har jag ju redan och jag vill INTE har mer. Kompressionsstrumpa kan räcka men forskning visar att fysisk aktivitet och träning såsom styrketräning simning och stavgång inte försämrar ett lymfödem utan snarare tvärtom.

Idag har jag kompressionsstrumpan på högerbenet. I skrivande stund tänker jag att jag borde haft strumpan på vänsterbenet också. Men solen skiner och jag tror det blir varmt idag så därför lät jag bli.

Läkaren ska nu skicka remiss till rehabiliteringen så jag kan få hjälp med behandling. Det finns en lymfpulsator som användas så att lymfdränaget fungerar bättre. Jag hoppas att de använder en sån på mig, så kanske vätskan försvinner.

Det känns så skönt att veta att jag inte har cancer, bara ett lymfödem!

2 comments
  1. Verkligen skönt Hanna. Kör på med rehab o träning nu så hjälper det säkert och du vet vad jag skrivit tidigare – du är fin i kroppen som du är så njut av livet. Kram Ewa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Svullet ben

För en tid sedan upptäckte jag att mitt högerben var tjockare än mitt vänsterben. Jag tänkte först att…

Mina 8 st favoritdrycker

Utan inbördes ordning listar jag här mina 8 st favoritdrycker: Mousserande vin, jag älskar det och då gärna…

Carola

I fredags var vi på Carola i konserthuset, Jönköping. Om jag bara på beskriva konserten med ett ord så…