Morgans Mission

Jag sitter här i ett sjukrum på Ryhov. Min brukare har fått urinvägsinfektion och får antibiotika intravenöst. På TV:n går en repris av Morgans Mission. Har ni sett det? Morgans Mission är ett program om Morgan Allings kamp mot mobbning och kränkningar. I programmet visades ett inslag om Amelia Adavo och hur hon kränktes på en arbetsplats hon haft. Igenkänningsfaktorn är hög.

För några år sedan upplevde jag att arbetskollegor och chefer kränkte mig. Jag upplevde att de andra i teamet försökte frysa ut mig. Det var enkla saker som inte bli medfrågad vid lunch och att de tystande när jag kom. Ju mer de höll på desto mer försökte jag att passa in. Allteftersom månaderna gick desto ”mindre” blev jag. Jag vantrivdes på jobbet fast jag älskade arbetsuppgifterna.

Företaget gick allt sämre och det blev uppsägningar, min arbetsgivare gjorde två undantag och sa upp mig, längst anställd. Alla som blivit uppsagda vet hur jobbigt det är. Jag tappade gnistan. Enligt LAS hade jag dessutom 6 månaders uppsägningstid. Det var krävande att vara på jobbet och försöka prestera när man blir utfryst och inte får några roliga arbetsuppgifter. Jag skulle ju ändå snart sluta.

Nu har det gått fyra år sedan jag gick ifrån den arbetsplatsen och jag vet nu att det inte var mitt fel att detta hände men det ursäktar ändå inte deras beteende. Min gnista är tillbaka och jag trivs med mina nuvarande jobb fast konstigt nog så saknar jag arbetskollegor, snälla och trevliga arbetskollegor.

Har du drabbats av härskartekniker, kränkningar eller mobbning på din arbetsplats? Berätta gärna för mig!

Kram Hanna

Gå med i konversationen
Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *