Varje morgon börjar jag dagen med att dricka två glas med ljummet vatten. Inte ljummet vatten ifrån kranen utan jag tar kallt vatten och värmer i 60 sek i micro. Sedan pressar jag en halv citron i vattnet. Detta dricker jag med mina vitaminer och mediciner. Det är en morgonrutin som jag gillar och saknar om jag missar det. Ibland händer det ju att jag försover mig!

2015-06-06 08.56.24Det finns många anledningar till varför att ljummet citronvatten är bra för dig och din hälsa. Nedan listar jag några.

Immunförsvaret, som ni alla vet innehåller citroner c-vitaminer vilket är superbra för immunförsvaret.

Balanserar kroppens PH-värde, detta betyder att citronsaften hjälper till att minska den totala syra. Visst låter det lite konstigt men citron är det mest alkaliska livsmedlet.

Viktminskning, citron innehåller pektin som hjälper dig att bekämpa hunger och en basisk kost kan hjälpa dig att gå ned i vikt.

Matsmältningen, citronsaft hjälper till att rensa ur kroppen och uppmuntrar även levern att producera galla, som är en syra som krävs för matsmältningen. Vid effektiv matsmältning minskar även halsbränna och förstoppning.

Vätskedrivande, eller diuretikum, detta innebär att citron uppmuntrar produktionen av urin. Detta innebär att citron ytterligare renar kroppen.

Huden, citronvatten kan rena huden. Det är C-vitamin-komponenten bidrar till att minska rynkor och blemmor. Citronvatten rensar gifter från blodet, som hjälper till att hålla huden klar också. Det kan faktiskt appliceras direkt på ärr för att minska deras utseende.

Välj ljummet vatten, du vill inte chocka kroppen med iskallt vatten på morgonen. 

Lycka till med din hälsoresa!

Tjingeling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Börjar om

Efter ett blogguppehåll så börjar jag om. Första inlägget efter ett uppehåll är svårast. Jag börjar om med…