Friggs Spirulina Supermat
Friggs Spirulina Supermat

Jag har länge varit nyfiken på Spirulina. I veckan så hittade jag att Ica säljer Spirulina och jag köpte en burk. Den var dyr men jag tänkte att det var värt det. 

Jag tänkte blanda den i en daglig lite shot 😉 Nedan hittar ni lite info jag hittade om Spirulina

Spirulina

Spirulina är en blå-grön, mikroskopisk alg. Den lever av solljus och vatten genom fotosyntes. Spirulina växer normalt i Mexico och Afrika i varma basiska vulkansjöar. Nuförtiden odlas Spirulina i stora, kontrollerade sötvattensdammar eller s.k. algfarmer i öknar i tropiska och subtropiska länder.

Spirulina är en mycket näringsrik alg som innehåller över hundra näringsämnen. Dessa är proteiner, vitaminer, mineraler, alla essentiella aminosyror, icke-essentiella aminosyror, essentiella fettsyror samt klorofyll. Spirulina är en av de mest koncentrerade källorna av näring.

Spirulina är perfekt vid detox eftersom den innehåller klorofyll som renar blodet, antioxidanter och ett brett spektrum av vitaminer och mineraler som stödjer avgiftningsprocessen. Spirulina har ingen cellulosacellvägg och är därför lättsmält.

Tjingeling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Detox dag 7

Oj oj, vad dagarna går snabbt. Det har redan gått en vecka och jag känner mig mycket piggare.…
Inez har tappat en tand!

Stora tjejen

Här är min stora tjej som äntligen tappade sin första tand igår. Hon var jätteledsen när jag kom…