vecka 24 (v23+3)

Måndag, igen. Visst är det skönt med måndagar, det är ny vecka och massor med möjligheter. Igår sa Ulf ”Skönt att det är måndag imorgon igen!” Och han menar det för han älskar verkligen sitt jobb.

Jag var sjuk torsdag och fredag förra veckan så det kan bli mycket att göra idag. Det gör inget för jag tycker älskar att ha mycket att göra. Det gör mig mycket mer kreativ än att ha lite att göra.

Igår var vi ute i skogen och plockade kantareller. Vi (pappa, A-M och Ulf) hittade ganska mycket. Det blev nästan 3 liter till oss och 3 liter till pappa och A-M.

I helgen så vi också hur Pyret sparkar, hela magen vibrerade. Ungefär som en jordbävning borde se ut. Jag skriver borde då jag alrig har sett en jordbävning. Nickie och jag upplevde dock ett litet skalv när vi var i Turkiet, men det är en annan historia.

Detta händer med Pyret denna veckan:
Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.
Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.

Tjingeling!

Kram Hanna

Gå med i konversationen
Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *