Vecka 22 (v21+3)

Pyret, du är inte längre något foster utan nu är du ett barn. Du har blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Du har fått en dygnsrytm. Du både sover och är vaket. Antagligen är du som mest livligt när jag vilar mig. Din svettkörtlar har utvecklats och din hud är inte lika genomskinlig. Dina naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Din hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan – germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att du är född och försvinner sedan. Din hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Mamma och pappa längtar efter dig =)

Kram Hanna

Gå med i konversationen
Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om "Vecka 22 (v21+3)"

  1. Ludmilla

    Jag känner din glädje och förväntan! Stor kram till er båda!

  2. Solrosen

    Tack Ludmilla för din fina omtanke!