Pyret, du är inte längre något foster utan nu är du ett barn. Du har blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Du har fått en dygnsrytm. Du både sover och är vaket. Antagligen är du som mest livligt när jag vilar mig. Din svettkörtlar har utvecklats och din hud är inte lika genomskinlig. Dina naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Din hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan – germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att du är född och försvinner sedan. Din hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Mamma och pappa längtar efter dig =)

2 comments
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Ny blogg…

Denna nya blogg kommer att ersätta mina tre andra bloggar. Bloggen kommer handla om mig och mitt nya…

Härliga söndag

Jag älskar att äta frukost länge. Söndagar är den enda dagen som Ulf och jag äter den tillsammans.…

Parabener

Table of Contents Hide Vad är parabener?Varför?Parabener är alltså inte förbjudna.Säkra konserveringsmedel Vet du vad parabener är? Nä,…