Letar du efter ett gott och enkelt LCHF-bröd? Att baka bröd utan vetemjöl och socker behöver varken vara svårt eller kompromissa med smaken. Med rätt ingredienser får du ett saftigt och mättande bröd som passar perfekt till frukost, mellanmål eller som tillbehör till en god soppa. I det här receptet visar jag hur du kan baka ett LCHF-bröd som både är nyttigt och riktigt gott – helt utan onödiga kolhydrater!

Vill du ha fler goda och hälsosamma recept? Kika in i kategorin Frukostar & Mellanmål för ännu mer inspiration!

port.12 st port.
Förber. tid0 min
Tillagn. tid40 min
Totaltid40 min

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 50 g kokosolja
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • 4 dl (=80 g) pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 msk brödkrydda
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här

  • 1

    Sätt ugnen på 175 grader.

  • 2

    Blanda samman ägg, smält kokosolja, smör och grädde.

  • 3

    Blanda pofiber, fiberhusk, bakpulver, brödkryddan och salt-

  • 4

    Blanda mjölblandningen ihop med äggblandningen.

  • 5

    Låt svälla några minuter.

  • 6

    Forma till 12 mindre bollar eller 6 st större bollar.

  • 7

    Grädda mitt i ugnen cirka 20-25 minuter.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *