Upplev Gårdsrundan och mustangäventyr med oss. Vi åkte ut på landet i vår Mustang och besökte lokala gårdar. En dag fylld med charmiga upptäckter, goda smaker och en viktig påminnelse om livets skönhet.


Efter lördagens adrenalinkick vaknade jag på söndagen med nyfunnen energi. Solen strålade, Uffe var sugen på en mustangtur, och jag var ivrig att upptäcka Gårdsrundan. Detta årliga evenemang i Jönköpings län är en hyllning till regionens lokala matproducenter och lantbruk. Då kan besökare få en helg fylld med smaker, natursköna upplevelser och kulturella inslag. Med över 80 gårdar att utforska kan man delta i guidade turer, smaka på lokala delikatesser, och se hur modern lantbruksteknik fungerar. För barnen finns det fluffiga får att klappa och lekfulla kalvar att beundra, medan den äventyrslystne kan ge sig ut på gårdssafari och upptäcka alla gårdens gömda skrymslen.

För att övertyga Uffe om att hänga med på min idé, föreslog jag att vi tog min mustang – han vill helst undvika grusvägar med sin egen bil. Jag är inte orolig för stenskott; våra vänner som bor på landet kör grusväg varje dag utan att få fler stenskott än andra. Så vi inledde vår dag med en mjukstart på Bosarpsdagen i Rökberg som dessutom hade asfalt ända fram till parkeringen.

Bosarpsdagen i Rökberg

Bosarpsdagen är en årlig traktorfest och familjedag vid väg 26 mellan Ryd och Norra Unnaryd. Här samlas veteranfordonsentusiaster och nyfikna för en dag med aktiviteter som guidade visningar av traktorer, plöjning och andra lantbruksupplevelser. Det var en fröjd att se Uffe träffa gamla vänner och att se de gamla traktorerna i aktion, både dragna av hästar och motorer.

Ladans Kuriosa

Värmen på gärdet fick jackan att åka av. Därför tog vi ned taket på mustangen när vi åkte vidare. Vårt nästa mål var Hestra och Ladans Kuriosa – en mysig butik och café i Assarebo, där Amanda och Dan Forster har förvandlat en gammal lada till en charmig tillflyktsort. Här skulle vi nämligen njuta av fika i en hemtrevlig atmosfär och botanisera i Amandas handgjorda keramik samt vintage- och loppisfynd. Jag älskar den eklektiska stilen med olika koppar, fat och väderbitna möbler, även om jag kanske inte skulle vilja ha det så hemma hos mig.

Bönabo Norrgården

Vårt tredje stopp på vårt mustangäventyr var Bönabo Norrgården – en naturskön gård drivs av Frida och Lars. Här kombineras nämligen småskalig djurhållning med stuguthyrning och en gårdsbutik. På gården bor höns, får, kor och grisar, och fokus ligger på hållbarhet och biologisk mångfald. Gårdsbutiken erbjuder lokala produkter såsom kött, ägg, honung och hantverk. Vi kunde tyvärr inte köpa något eftersom det skulle tina innan vi kom hem. Dessutom var det fantastiskt att vara nära alla djur, särskilt imponerade är de kraftfulla Ardennerhästarna.

Eriksons Cottage

Vägen till Eriksons Cottage var smal och slingrade sig förbi en spegelblanka sjö. I och med detta var det en unik upplevelse att köra cabriolet på grusväg med träden så nära. Eriksons Cottage erbjuder en avkopplande naturupplevelse med övernattning i specialdesignade glashus, ritade av arkitekten Jeanna Berger. Gården, som har drivits av systrarna Elisabeth och Katarina i fyra generationer, är också känd för sitt surdegsbröd. Uffe övervägde att köpa en limpa men valde att avstå. Jag, som inte äter gluten, hade inget att säga till om.

Hemma igen

När vi kom hem började både jag och barnen känna hungern. Vi avslutade därför dagen med kebabkött och pommes frites, följt av en promenad runt Mullsjön och hemmagjorda våfflor. Det var den perfekta avslutningen på en underbar dag.

När jag fick veta om en kollegas plötsliga förlust blev jag djupt påverkad och började reflektera. Nyheten påminde mig om livets bräcklighet och hur snabbt allt kan förändras. I sådana stunder blir det tydligt hur värdefull varje ögonblick är. Det är lätt att låta vardagens stress ta över, men vi måste komma ihåg att livet är kort och oförutsägbart. Vi bör alltid uppskatta de små stunderna med våra nära och kära och vara närvarande i deras liv. Ibland är det just dessa enkla stunder som betyder mest, och vi kan inte ta dem för givna utan njuta av varje minut.

Kram

1 tanke
  1. Åh, vilken fin avslutningsvis och fina ord till den. Håller med, vi ska njuta mera, i stort och i smått.
    Härlig runda det blev för er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Helgnytt!

I fredags var vi hos min pappa och bonusmamma. Det var jättelänge sen vi träffades. Vi spelade kort…
Mustanger på rad

Sommarminne nr 1

Hej på er! Hur har ni haft det? Har sommaren varit bra? Jag har åter igen hamnat ur…