I helgen deltog jag i Kretsloppet 2024 i Borås, där jag sprang 5 km och överträffade mina egna förväntningar. Det var en fantastisk dag fylld med både nervositet och glädje, och jag lyckades sätta ett nytt personbästa!

I lördags var det äntligen dags för Kretsloppet i Borås, och efter att ha funderat över distanserna bestämde jag mig för att springa 5 km istället för 10 km. Det kändes som ett befriande beslut, särskilt eftersom jag hade förberett mig väl och var riktigt laddad efter att ha sprungit Blodomloppet för bara en månad sedan.

Målet var att slå min tidigare tid på 39 minuter och 37 sekunder, och eftersom träningen gått så bra, hoppades jag på att komma under den tiden.

Nervositeten Inför Starten

Borås var en ny upplevelse för mig, jag har tidigare bara besökt djurparken och Knalleland. Så att springa lopp här kändes lite nervöst. Jag hittade dock parkering nära målet utan problem, och efter en snabb orientering hittade jag startlinjen och mina kollegor. Vi var sex personer som skulle springa, hälften valde 5 km och resten 10 km.

En fantastisk överraskning var att min mamma och bonuspappa dök upp för att heja på mig. Att ha dem där gav mig en extra skjuts av motivation!

Jag och min mamma efter Kretsloppet 2024, där vi står tillsammans och ler mot kameran.

Loppet: Fokus på Taktik och Tempo

När starten närmade sig blev jag ännu mer nervös. Men jag påminde mig själv om att ta det lugnt i början och låta de snabbare löparna dra iväg först. Banan var förhållandevis flack, men jag fick en dipp strax efter vätskekontrollen. Kanske var det nervositeten som gjorde mig torr i munnen, men jag tvingade mig själv att dricka lite vatten.

Jag fortsatte kämpa på, och det var faktiskt lite motiverande att springa om några som började gå efter att ha öppnat för hårt. Med 2 km kvar försökte jag öka tempot, vilket var en liten miss eftersom jag blev tvungen att gå kort därefter.

Slutspurten: Personbästa och en Oväntad Syn

Med bara 1 km kvar bestämde jag mig för att ge allt och spurta in i mål. Och vilken avslutning det blev! Jag lyckades klocka in på 37 minuter och 26 sekunder – hela 2 minuter och 10 sekunder snabbare än min tid på Blodomloppet!

En lite oväntad och smått ofräsch detalj var att någon hade lagt en pizza precis vid målgången, men det hindrade inte mig från att fira min framgång.

Efter Loppet: Glädje och Funderingar

Efter loppet hämtade jag min medalj, trots att arrangörerna gjort en miss antagligen för att jag bytt distans. Men personalen var så trevlig och hjälpte mig snabbt. Sedan tillbringade jag en stund med mamma och bonuspappa innan vi åkte hem.

Trots framgången och den fantastiska känslan efter loppet, kände jag mig nästan lite deppig senare på dagen. Jag började fundera på vad mitt nästa träningsmål ska bli, och jag tror att siktet nu är inställt på att kunna springa 10 km nästa höst. Det kändes verkligen som en urladdning, för resten av dagen var jag trött och hade lätt huvudvärk – det blev en lugn kväll framför tv och en tidig läggning.

Vad är Nästa Mål?

Nu när Kretsloppet Borås är avklarat och jag har slagit mitt personbästa, börjar jag planera för framtiden. Ska jag kanske satsa på 10 km nästa gång? Oavsett vad, så ser jag fram emot nya utmaningar och att fortsätta utvecklas som löpare.

Kram

2 tankar
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Planering

Det är viktigt att planera. Jag måste bli bättre på att skriva ner min planering istället för att…