Fredag och idag ringde klockan 4:30. Det var dags för fredagsspinning på Friskis. Jag är trött idag och har sovit oroligt och vaknat många gånger. Kanske var jag rädd att försova mig. Tåget gick tjugo över fem och i Jönköping var tempot dämpat och lugnt.

Det är dags för Elisamatildas fem en fredag och veckans tema är röd tråd.

Vad har ditt tema varit för veckan?

Temat denna veckan har nog varit höst. Det har varit kyligare och jag har börjat funderat på vilken jacka jag ska ha i vinter. Just nu går jag fortfarande omkring i skinnjackan men snart behöver jag nog vantar på morgonen. Men jag vet inte vad jag vill ha. Det ska ju vara en jacka/kappa som går ned över rumpan, det är skönt och det måste vara en jacka som går att röra sig i. För bylsig blir för jobbigt på bussen. På tal om det, det var mer utrymme i tåget och det går snabbare att åka tåget… Kanske ska försök byta till tåget istället. (En parentes!)

Vad avviker du sällan från?

Citronvatten på morgonen. Jag värmer vatten i mikron, 45 sek och pressar en halv citron och dricker tillsammans med mina piller. Ett jättebra sätt att börja morgonen på och om jag inte gör det så känns min morgon ofokuserad.

Vad har du alltid med dig?

Mobiltelefonen, jag bär med den överallt, men jag har även alla betalkort i mobilfodralet.

Vad kommer du ofta tillbaka till?

Rutiner. Rutiner är som en röd tråd i mitt liv. Om jag inte har rutiner känner jag mig splittrad. Jag ÄLSKAR att planera min tid och sätta upp riktlinjer på hur saker ska göras… Och jag blir galen när de bryts. (Om du frågar min man)

Vad kan du lita på i alla väder?

Många saker med först och främst min gubbe, hans finns alltid där och jag kan luta mig mot honom om jag behöver.

Annan saker är att Imorgon är en annan dag. Även om dagen känns jättejobbig eller om allt bara går fel. Imorgon är en ny dag!

Ha en skön fredag!

6 comments
  1. Mössa har jag ibland, äger bara ett betalkort, har mobilen med mig efter en isig vinter, det hände inget med känner mig trygg att ha den med mig… och kanske de vuxna barnen ringer, eller barnbarnen vill hitta på nåt…

  2. börja dagen med vatten, ja. citronen tror jag kanske att min mage skulle tacka nej till ganska direkt. mobilen har jag så klart med mig också. den är ju ett beroende så gott som något! jag skulle säga “vem” om min man. jag utgick ifrån att sista frågan inte gällde människor?

  3. Mobilen brukar jag också vara noga med att ha med mig. Har jag bara den med mig så klarar jag mig. Jag kan nå mina nära och egentligen vem som helst. Buss och tåg kan jag åka med Länstrafikens app, behöver jag äta kan jag göra det och betala med mitt kort (utan kortet) som ligger i appen Plånboken i mobilen. Men fungerar inte internet, då är det kört!

  4. Jag ler när jag läser om viktiga rutiner. Och planering. Det låter som min dotter. Hon är en fena på det och behöver det. Jag har aldrig varit riktigt duktig och jag är överlycklig nu när jag är pensionär och slipper rutiner…
    Jag klippte mig för en vecka sen, riktigt kort, o har insett att det första jag behöver och det snart..är en mössa! Jag skulle alla gånger välja att åka tåg! Ha en skön helg

  5. Rutiner är viktiga och inte minst när man gått i pension. Det är så lätt att det bara flyter iväg annars, när man är ledig hela tiden. För mig ger det också lite trygghet på något vis. Det är också viktigt att man har någon man kan lita på, om det nu är gubben sin eller någon annan. Trevlig helg!

  6. Kul att läsa dina svar, och precis som du så har jag min man att lita på i alla väder. Mobilen är alltid med också. Dock är jag dålig på rutiner, kan bero på att jag jobbar oregelbundna arbetstider och trivs med att inte ha fasta rutiner.
    Ha en fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg