Hej på er… I helgen har Uffe och jag varit på mustangträff igen. Denna gången i Karlskoga. Sveriges största mustangträff och anordnats en gång tidigare, 2018 och skulle även varit 2020. Vi hade bokat hotellrum då men på grund av pandemin blev det inställt. Vi åkte ändå och fick en trevlig helg med vännerna i mustangklubben.

I år var det dags igen men arrangörerna hade haft ganska många avhopp på medarbetare så de fråga ifall det fanns någon i vår region som ville hjälpa till… vi skulle ändå åka så vi sa ja!

Vi startade resan efter lunch på Rattugglan i Mariestad och anlände till Hotel Alfred Nobel i Karlskoga strax efter kl 15. Vi vilade en liten stund innan vi åkte till Gelleråsen. Där vi fick information och hjälpte till att färdigställa allt inför morgondagen.

Uffe, Kenth, Tomas och Johan grillade hamburgare och korv. De skrattade och skojade i röken från grillen. Veckans underhållning.

Det blev en tidig kväll då vi insåg att vi måste gå upp jättetidigt, Petra började “jobba” 7:45, det var då insläppet i entrén började. Inga-lill, Catharina och jag började vårt pass 10:15 så vi kunde ta det lite lugnt men vi åkte ut till Gelleråsen samtidigt. Det blåste endel men vi hittade lä.

Många bilar kom MEN inte så många som arrangörerna hade hoppats på =(

Det fanns också möjlighet att köra dragracing på banan och sedan konkörning. Grabbarna stod och besiktade bilar i depån när vårt arbetspass var slut så vi gick dit. Petra blev väldigt sugen på att köra då ett flertal i gänget hade kört tidigare. Hon packade ur bilen då inget löst fick ligga i bilen och jag frågade om jag fick följa med. Det var en sådan adrenalinkick! Jag hann inte se vilken hastighet vi körde i men känslan när man sugs bakåt i bilstolen är fantastisk. Vi åkte två varv.

Sedan vill Tomas helt plötsligt köra också… konstigt, när bilen var urplockad var det inga problem att köra… så han körde ett par varv också men slog aldrig Petras tid 😉

Alla tjatade på Uffe, jag sa att han verkligen borde köra… och till slut bestämde han sig… jag åkte med i fyra varv och det gick snabbare och snabbare… sista gången tittade jag på mätaren… 153 km/h. Det är snabbt, sträckan är ändå bara 201 m. Man undrar ju lite hur snabbt det går att köra 0-100 km/h när han körde 201 m på 8 sek.

Uffe körde en sista gång med alla kontroller och begränsningar avstängda tillsammans med Andreas… dessutom börnade (stavas det så?) han!! Det har inte gjort med Mach1:an. Nu låter han som en tråkmåns men han är inte det… bara väldigt försiktig med sin ögonsten!

Efteråt sa Uffe att han var glad att han hade testat bilen! Å jag var superstolt!

Lördagskvällen avslutades på hotellet med grillbuffé. Vi var jättetrötta och tog en relativt lugn och tidig kväll.

Efter frukost var det dags att åka ut till Gelleråsen igen och köra en roadtrip tillsammans med de andra. 45 mustanger lämnade Gelleråsen och körde småvägar till Nostalgimacken i Sanna.

Sedan åkte vi hem men vi stannade på Rasta Brändåsen och åt mat! Vi var hemma kl 17 och åkte direkt till svärisarna för att träffa barnen.

Men vi hann inte mer än hem förrän barnen skulle ut och träffa kompisar… Imorgon åker vi på nya äventyr vilket jag kommer berätta om snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Ostkaka

Jag älskar ostkaka! Jag kan lätt äta en hel förpackning av Frödings Ostkaka. Det är då självklart att…

J-vla tupp!

Vi har en tupp som börjar gala vid kvart över sex, morgon som kväll. På kvällen är det…

Nu har vi slängt BH:n!

Vaknade i hemska hårda sängar och ville bara härifrån! Till Maenam och vår härliga bungalow, fick tag i…