6 veckors utmaning

För drygt 11 år sedan gjorde jag endel utmaninger. Bland annat gjorde jag en 6 veckorsutmaning som en tjej som heter Ella hade skapat. Det gick ut på att det fanns en grundutmaning med tillhörande maxtest och sedan var det en utmaning per vecka i totalt 6 veckor.

Jag hittade inlägg från denna utmaning idag då Google hade svårt att genomsöka kategorin pga av ett skriptfel. Skriptfelet har jag åtgärdat och kvar var inläggen =) Så jag blev sugen… och började fundera på om jag ska göra en egen utmaning. Det skulle vara kul att se hur mycket jag utvecklas under sommaren.

Efter lite funderande bestämde jag mig! Japp, jag ska göra en 6 veckors utmaning. Med start på onsdag. Jag har intervaller imorgon på löpprogrammet så jag kan ändå inte göra maxtestet förrän på onsdag.

Maxtest

 1. Kom så långt du kan på 30 minuter: Välj en konditionsform som passar dig och som du kan upprepa om sex veckor. Exempelvis löpning, promenad, cykling, crosstrainer, rodd, simning etc. Värm upp före om du vill och kör sedan 30 minuter så snabbt du orkar och mät hur långt du kommer.
 2. Plankan: Hur länge kan du stå i plankan, välj på tå eller på knä.
 3. Armhävningar: Hur många armhävningar kan du göra på 60 sek.
 4. Upphopp: Hur många upphopp orkar du göra på 60 sek.
 5. Jägarvilan: Hur länge kan du stå i jägarvilan?

Detta ska vi förhoppningsvis slå vecka 6.

Utmaningen

Den totala tiden/sträckan/antalet som nedanstående övning/pass ska genomföras.

 • Sträckan: 150 km
 • Plankan: 60 min
 • Armhävningar: 600 st
 • Benböj: 600 st
 • Jägarvilan: 30 min
 • Intervallpass: 6 st
 • Strechning: 6 st

Belöningen

 • Massage
 • Fotvårdsbehandling
 • SPA-dag

Är du sugen att hoppa på min utmaning? Skriv bara en kommentar nedan så kan vi peppa varandra.

Kram Hanna

Gå med i konversationen
Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *