Inledning

Titel: Tio grisar nere
Författare: Denise Rudberg
Serie: Marianne Jidhoff (del 10)
Utgiven: 2020-10-12

Handling

Boken utspelas dels i 1993 och dels i nutid och handlar om två dödsskjutningar på två olika krogar i centrala Stockholm. I denna tionde del i serien om Marianne Jidhoff får vi veta mer om hennes äktenskap med numera avlidne make Hans samt hur han såg på händelserna i deras gemensamma liv.

Omdöme

Jag tycker att boken och serien är bra. Jag längtar till nästa bok kommer ut. Handlingen är nutida, dvs det återspeglar covid-pandemin och det gör att allt blir verklighetstroget.

Avslutning

Serien om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff är en elegant crimeserie som handlar om hemligheter, missförstånd och livsavgörande val. Böckerna kan läsas fristående men jag rekommenderar att börja med Ett litet snedsprång.

Jag tycker att böckerna är mysiga och jag gillar Mariannes sätt att se på saker och ting. Egentligen är det väl inte morden eller mysterierna som lockar utan mer handlingen om människorna i boken. Personerna som lever och arbetar nära Marianne.

Betyg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Svullet ben

För en tid sedan upptäckte jag att mitt högerben var tjockare än mitt vänsterben. Jag tänkte först att…

Utsikt

Här är utsikten från baksidan av konferenshotellet. Hotellet är också ett SPA. Men det hinner jag nog inte…