Jag har förälskat mig i Hortensia!

De är så vackra så jag köpte två stycken till Uffe i bröllopspresent.

Idag är Isac med på jobbet, jag jobbar bara halvdag så det passade bra. Han spelar Minecraft just nu och pratar för sig själv. Tydligen så har han hittat en film på YouTube där någon har byggt ett ansikte som han nu efterliknar.

Det är komplicerat säger jag bara!

Isac, 10 år

Igår så sprang jag 2,5 km för fjärde gången denna säsongen. Det kändes så bra och jag kände mig stark. Det kändes som jag kunde springa snabbare än de andra gångerna men tiden blev “bara” 4 sek snabbare. Uffe fick ont i hälsenan… undra om han kommer hoppa av löpningen nu? Jag ska i alla fall fortsätta… jag har tänkte länge på att börja löpträna igen… och när jag tänker efter så har jag inte tränat löpning sedan jag hade rosfeber eller strax därefter.

För nästan två år sedan så bestämde jag mig för att sluta banta… det var inte ett bra beslut… vikten bara steg och steg… det var till och med jobbigt att gå runt sjön hemma… magen var i vägen… och min rörlighet minskade och minskade… det var jobbigt att ta på skorna…

Förra våren bestämde jag mig för att börja träna… på friskis, jag skulle bara träna de pass som var roliga och jag höll i träningen på ca 2 gånger per vecka… till sommaren kom och vikten gjorde sig påmind… då vägde jag 93 kg… väldigt mycket till mig korta längd, jag hade alltså ett BMI på 34,6. Vilket är fetma! Inte kul alls…

Så i juni 2019 började jag med LCHF igen… sakta med säkert så gick jag ned… I november testade jag en 6 veckors kurs hos Ulrika Davidsson och Alexandra Zazzi. Den var rolig så efter nyår tog jag en LCHF-kurs på 6 veckor. Allt som allt hade jag då gått ned 15 kg… jag tog en liten paus och gick upp några kilo men det gör inget… jag har nu legat runt 80 kg i ett par månader och hoppas gå ned 13 kg till så jag kommer under 70 kg. Det borde inte vara en omöjlighet…

Jag tror att anledningen till att jag inte bloggat har nog varit att jag inte varit riktigt nöjd med mig själv. Viktuppgång gör ju gärna det med ens självkänsla. Jag jobbar med mig själv och vet att jag duger… men ibland kommer hjärnspöken…

Snart är det dags att sluta för denna veckan! Det blir en konstig midsommar iår… bästa väninnan som vi brukar fira midsommar med är sjuk, Covid-19. Så vi får vara ensamma i år… men det kan ju oxå vara skönt!

Jordgubbar

Jag föreslog att vi skulle cykla till sjön och äta jordgubbarna… det ska ju bli varmt och soligt så barnen blir nog nöjda om de får bada en stund i morgon!

Jag ska i alla fall springa en sväng på morgonen =)

Glad midsommar!

2 comments
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Spirulina

Jag har länge varit nyfiken på Spirulina. I veckan så hittade jag att Ica säljer Spirulina och jag…

Sköldkörteln och hormoner

Table of Contents Hide ProgesteronSköldkörtelhormonGhrelinLeptin Som ni vet så har jag Hypotyreos. Det betyder att jag har en…