Detta inlägg kommer att bli väldig personligt!

Igår hände det som inte får hända. mina byxor sprack i baken. Det var när jag skulle kliva in i bilen som jag kände hur jeansen sprack bredvid sömmen. Jag trodde inte att jag hade såååå stor bak men tydligen är jag större än vad jag trott. Som tur var så hade jag en lång kofta som dolde missödet så vi kunder fortsätta med ärendena. Jag köpte också genast ett par nya jeans på i Lindex i Jönköping.

Jag trivs inte i min kropp men ändå är jag trött på att banta och hålla igen. Jag vill inte känna så här eller se ut så här. Jag vill vara hälsosam och motionera men jag är inte riktigt redo att göra jobbet.

Hur gör jag nu då?

Alla tidigare försök har misslyckats. Jag går ned ett tag men sedan faller jag tillbaka till gamla mönster och går upp igen. Så vad ska jag göra??? Jo, I Olgas grupp finns det en uppgift där man skulle gör sin egen kostplan. Jag gjorde den lite halvhjärtat. Jag ska göra den då jag mådde som bäst när jag var med i PT Online. Jag måste byta strategi! Att ge upp är inget alternativ.

Min personliga kostplan

Mat jag inte vill avstå

 • hamburgare
 • choklad/godis
 • vin
 • ostkaka
 • morgonmackan
 • efterrätt/fika

Mat som Hanna 2.0 äter

 • kyckling
 • tonfisk
 • lax
 • quinoa
 • bulgur
 • linser
 • bönor
 • avokado
 • ris
 • nötfärs
 • paprika
 • zucchini
 • blomkål
 • gurka
 • vitkål
 • majs
 • lök
 • potatis
 • torsk
 • räkor

Min akilleshäl är att jag gärna äter utan att tänka mig för och gärna när gubben lägger barnen. Då brukar jag vräka i mig mackor eller annat onyttigt, egentligen allt som finns i skåpen.

Min plan är att använda sunt förnuft och att stanna upp och inte gå på autopilot. Jag vill inte döva smärta med mat och jag vill äta normalstora portioner samt inte ta om.

Vad tror ni? Blir det succe? Ja, det tror jag.

Ha en underbar dag i solen!

3 comments
 1. Hej Hanna,
  Dessa – egentligen små – problem kan vi inte dras med hela livet. Jag har kommit till det läge då jag insett att jag har den kropp jag har, MEN jag är frisk o pigg och jag tränar 2 ggr/vecka så nu har jag bestämt mig för att vara nöjd med mig själv. Det finns så mycket sjukdomar o elände runt om som drabbar många så nu är jag klar med att klaga på min friska kropp.

  Du är fin som du är Hanna.
  Ewa

 2. Hej syster…
  stort av dig att dela med dig. För att hitta en nivå på ansträngning och kroppsvolym så finns det lika många strategier som det finns individer. Jag tycker det kluriga är att hitta rätt bara! Du tycks ha en genomtänkt plan!! Lycka till ♥ (vårsolen ger bra pepp i alla fall).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Vardagsrummet

Jag har länge varit trött på vardagsrummet som vi har på nedervåningen. Den har fungerat som “skräprum/tvättstuga”. Det…

Om att unna sig

När det händer tråkiga saker eller om jag känner sig allmänt nedstämd så kan det var lätta att…

Fokusvecka

Denna veckan ska jag köra stenhårt med 100% fokus. Idag har jag storhandlat nyttigheter. Tränat länge och ätit…