8. Min favoritserie

Favoritserier kommer och går. Så jag tänker ändra lite på denna rubriken och istället skriva om de serier jag och Gubben kommar på just nu.

Gåsmamman

Just nu ser vi på säsong 2. För er som inte sett serien så handlar Gåsmamman om Sonja Ek vars man, Fredrik, blir brutalt mördad fram deras hus och när sonen ser på. Det visar sig att Fredrik är involverad i olika skumma och kriminella affärer. Säsong två är precis lika spännande och hemlighetsfull som första säsongen. Jag längtat alltid till torsdagar när nya avsnitt släpps.

Sänds tordagar kl 21.00 på C More eller på play.

Lethal Weapon

Lethal Weapon

Lethal Weapon går på TV 6 eller på Viaplay och är en spinnoff-serie på Dödligt Vapen-filmerna. I början tyckte jag inte att Clayne Crawford spelade Martin Riggs så jättebra, men jag antar att det beror på att Mel Gibson gjort ett stort intryck i sina filmer.

Det är en bra serie att slötitta på men den ger kanske inte ett elektuellt utbyte.

Sänds tordagar kl 20.00 eller på play.

Vikings

Vikings är precis som det låter en serie om vikingarna och vikingatiden. Den handlar om kung Ragnar som härjar runt och plundrar. Jag ser serien egentligen bara för att Gubbe gillar den, jag tycker den är lite för blodig och skvättig.

Sänds tordagar kl 21.00 på HBO Nordic eller på play.

Blindspot

 width=

Blindspot

En tjej, Jane Doe, hittas på Time Square, hon har minnesförlust och hela hennes kropp är täckt av tatueringar. Det visar sig att Jane har oväntade kunskaper och tatueringarna leder FBI-teamet till lösning på en rad olika fall. Men frågan kvarstår, vem är hon? var kommer hon ifrån?

Spännade och mystisk serie. Säsong två sänds torsdagar kl 21.00 på Viaplay men just nu har serien juluppehåll åter 7 jan.

Californication (2007-2014)

Jag såg första sässongen 2008 när jag var skitsjuk en vecka. Nu har jag börjat om och är inne på säsong tre och jag har lärt känna karaktärerna. Å jag gillar dom fast de gör knäppa beslut och är impulsiva.

Serien handlar om Hank Moody som är en självhatande, alkoliserad författare som försöker få en fungerande relation med sin dotter och hennes mamma. Hank är sex- och knarkberoende och lever impulsivt och gör många dåliga beslut.

En serie att se, om du inte redan gjort det.

Fler inlägg i Julkalendern hittar du här

[ic_add_posts category=’Julkalender’ template=’list-posts-in-page.php’ order=’ASC’ showposts=’24’]

Kram Hanna

Gå med i konversationen
Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *