Total genomklappning

Jag trodde att jag var motiverad att ta tag i mitt liv och försöka komma iform till min 40-årsdag.

Jag började gårdagen med en 45 min promenad och frukosten och lunchen bestod av smoothies. Precis som min hälsocoach sagt jag skulle göra. När jag hämtade barnen vid 14-tiden var jac sur och grinig. Försökte dock hålla gid min… vi handlade och jag gjorde slut på allt tålamod jag hade.

Barnen och jag åt mellanmål… en macka… en macka till… en halv å en halv till… alla med smör och ost. 🙁
Dags för middag. Kålpudding. Jag åt normalt men efter städningen och medan Ulf la barnen åt jag upp resten av brödet med smör och tjocka skivor ost. Chokladen som låg i kylskåpet. Men jag var inte nöjd. Hade det funnits mer godsaker så hade jag slukat det!

Slutsats: jag kan inte lura mig själv och tro att smoothies räcker för mig. Jag behöver balanserad mat och jag måste sluta försöka hitta genvägar.

Så… om jag vill väga ca 60 kg, jag är bara 163 cm lång. Då ska jag äta ca 1700 kcal. Med dagens kroppsvikt behövs ca 2050 kcal för att vikten ska stå still. Så om jag äter 1700 kcal och motionerar 3 dag/vecka bör väl vikten minskna? Åsikter… nån?

Vad skönt det känns! Havregrynsgröt och kaffe i magen. Inez pysslar. Isac myser i soffan å det är fredag. Dennna helgen måste bli bra… både hälsomässigt och fixatmässigt!
image

Nu ska jag virka färdigt en snuttefilt och posta ett paket till Stockholm!

Kram Hanna

Gå med i konversationen
Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om "Total genomklappning"

  1. Ewa moberg

    Kan detta vara lite 40-årskris Hanna? Tror nog du är bra som du är och man måste njuta av livet också, jag tror dock på detta med att inte äta godis och fika och motionera lite (30 min) varje dag, men att leva efter det fixar jag inte alltid. Njut nu lite istället Hanna, du blir 40 år ändå – vilken vikt du än har…viktigt dock är att ha en jättekul fest då med alla vänner…
    Ewa

    1. Hanna Hansson

      🙂 Antagligen… som du säger… sunt förnuft!