Fredag och den skönaste dagen på veckan. Ikväll ska jag laga Tacopaj. Pajskalet ska jag göra av bovetemjöl. Det är första gången så vi får hoppas att det blir bra. Jag tänker att jag bara byter ut vetemjölet i pajskalet mot samma mängd bovetemjöl.

Bovete (Fagopyrum esculentum Moench), en växt nära släkt med rabarber och vars frukter används för att göra mjöl eller gryn. Namnet till trots är bovete inget sädesslag. Bovete har kommit till ny användning eftersom det saknar gluten och är därmed ett alternativ till andra mjöl- eller grynsorter för glutenintoleranta (celiaki). Mjöl av bovete används i bland annat poffertjes (nederländska plättar), blinier (ryska plättar), japansk soba, bretonska galettes, koreansk memil guksu och italiensk pizzoccheri.

Jag skulle egentligen åkt på SPA i helgen. På grund av sjukdomar så blir detta flyttat till en annan helg. Förhoppningsvis om en månad 🙁 Men men, det är bara att gilla läget och renovera istället.

Man ska vara försiktig med vad man önskar. Igår sa jag till Gubben att jag hellre skulle vilja vara hemma i helgen och tapetsera och nu får jag det. Så nu kanske vårt sovrum blir klart i helgen istället. Man måste se det positivt!

Tjingeling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Andra inlägg

Morgonmys

Nu är frukosten uppäten och jag sitter kvar… som så många gånger förr. Barnen sitter framför Bolibompa… igen……

Bakslag

Idag är det en grå dag. Jag sitter vid köksbordet och tittar på när barnen leker med varandra,…