Besök hos BM

Idag på morgonen var vi hos barnmorskan. Allt var ok förutom att Pyrets hjärtslag var lite höga, låg på 160 och över. BM ringde till förlossningen så vi fick åka dit och göra en CTG. Lite uppstressande var det att åka hela vägen till Jönköping.

När vi kom dit fick jag lämna urinprov och sedan satte de på mig CTG-apparaten. Där log jag på en brits och kolla på Pyrets hjärtljud medan jag försökte slappna av. Efter en stund lugnade Pyret ned sig och hjärtljuden blev normala. Under hela tiden hade jag med jämna mellanrum sammandragningar, inget jag direkt kände men vi såg det på utskriften. Efter ca 30 min så var det klart. Sköterskan kopplade bort allt och sa att en läkare skulle komma och prata med oss… vi väntade och väntade… efter en lång stund visa sköterksan in oss i ett annat rum. Där fanns ultraljudapparater och jag sa till Ulf att nu ska vi säkert göra ett ultraljud till… efter en stund kom läkaren och sa att allt så bra ut MEN att jag hade äggvitor i urinen så det trodde jag hade urinvägsinfektion. De skickade mitt urinprov på odling. Inget jag känt av och att det var därför som livmodern drog ihop sig. Det var alltså sammandragningarna som stressade Pyret. Läkaren kollade livmodertappen med ultraljudet och den var hel och det var ingen förlossning på gång… Puh!

Vi fick åka hem och de skulle höra av sig om det kom tillbaka något på urinprovet.

Så nu sitter jag på jobbet och Pyret sparkar som vanligt i magen… Underbar känsla!

Kram Hanna

Gå med i konversationen
Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *