port.4-6 port.
Förber. tid0 min
Tillagn. tid10 min
Totaltid10 min

Ingredienser

  • 1 st gurka
  • 500 g turisk yoghurt
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • en skvätt olivolja
  • en skvätt äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  • 1

    Skala och riv gurkan på den stora delen av rivjärnet.

  • 2

    Lägg i ett durkslag eller sil, salt och låt stå ett par minuter.

  • 3

    Blanda gurka och turkisk yoghurt. Jag brukar ta yoghurten i omgångar beroende på hur stor gurkan var.

  • 4

    Pressa eller riv vitlöksklyftan.

  • 5

    Ta en skvätt olivolja och äppelcidervinäger.

  • 6

    Smaka av med salt och peppar. Tänk dock på att du redan saltat gurkan.

  • 7

    Servera med t.ex. grillad fläskfilé eller kyckling.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *