port.4-6 port.
Förber. tid0 min
Tillagn. tid10 min
Totaltid10 min
Ingredienser
- 1 st gurka
- 500 g turisk yoghurt
- 1-2 st vitlöksklyftor
- en skvätt olivolja
- en skvätt äppelcidervinäger
- salt och peppar
Gör så här
- 1
Skala och riv gurkan på den stora delen av rivjärnet.
- 2
Lägg i ett durkslag eller sil, salt och låt stå ett par minuter.
- 3
Blanda gurka och turkisk yoghurt. Jag brukar ta yoghurten i omgångar beroende på hur stor gurkan var.
- 4
Pressa eller riv vitlöksklyftan.
- 5
Ta en skvätt olivolja och äppelcidervinäger.
- 6
Smaka av med salt och peppar. Tänk dock på att du redan saltat gurkan.
- 7
Servera med t.ex. grillad fläskfilé eller kyckling.