Ostgratinerad vitkålsgratäng är en perfekt rätt för dig som vill ha något gott, enkelt och näringsrikt. Med den milda smaken från vitkål och en krämig ostsås som får en härlig gyllene yta, blir denna gratäng snabbt en favorit på middagsbordet. Oavsett om du är glutenintolerant eller bara letar efter en hälsosam middag, är denna gratäng både mättande och full av smak. Följ detta enkla recept för att laga en ostgratinerad vitkålsgratäng som passar perfekt till både vardag och fest!
Näringsinformation
Vitkålsgratäng är en utmärkt källa till C-vitamin och fibrer. En portion innehåller cirka 150 kcal och är ett gott alternativ till traditionell gratäng.
Ingredienser
- 800 g strimlad vitkål
- 2 dl mjölk
- 1 dl riven ost
- salt & peppar
Gör så här
- 1
Koka upp vatten i en stor gryta och förväll vitkålen i ca 3 min.
- 2
Värm ugnen till 200<sup>o</sup>.
- 3
Smöra en gratängform och lägg i den förvällda vitkålen.
- 4
Krydda med salt och peppar
- 5
Häll över mjölken
- 6
Lägg på den rivna osten
- 7
Gratinera i ugn i ca 20 min.