port.4 port.
Förber. tid0 min
Tillagn. tid30 min
Totaltid30 min

Ingredienser

  • 500 g färsk brysselkål
  • 1 pkt bacon
  • Parmesanost
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

  • 1

    Sätt ugnen på 200 grader.

  • 2

    Skär av det yttersta på brysselkålsroten och dela dem i två delar.

  • 3

    Lägg på en plåt eller ugnsform.

  • 4

    Ringla över olivolja.

  • 5

    Salta och peppra.

  • 6

    Baka i ugnen ungefär 20 minuter.

  • 7

    Skär eller klipp baconen i mindre bitar.

  • 8

    Stek baconen men i riktigt helt knaperstekta.

  • 9

    Lägg baonen på brysselkålen när de varit inne i ca 20 min och låt de stå ytterligar ca 5 min.

  • 10

    Blanda runt och lägg upp på ett stort fat.

  • 11

    Skär/hacka/riv/hyvla över valfri mängd parmesanost.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *