Ugnsrostad brysselkål är ett utsökt och hälsosamt tillbehör som förhöjer vilken måltid som helst. Genom att rosta brysselkålen i ugnen framhävs dess naturliga sötma och ger en härligt krispig textur. Detta enkla recept kräver minimal förberedelse och kan varieras med olika smaksättningar för att passa dina preferenser. Perfekt för både vardag och fest!

För fler inspirerande recept på läckra tillbehör och grönsaksrätter, besök gärna vår kategori Tillbehör.

Näringsinformation

Brysselkål är rikt på C-vitamin och fibrer. En portion innehåller ca 50 kcal och är ett perfekt nyttigt tillbehör!

port.4 port.
Förber. tid0 min
Tillagn. tid30 min
Totaltid30 min

Ingredienser

  • 500 g färsk brysselkål
  • 1 pkt bacon
  • Parmesanost
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

  • 1

    Sätt ugnen på 200 grader.

  • 2

    Skär av det yttersta på brysselkålsroten och dela dem i två delar.

  • 3

    Lägg på en plåt eller ugnsform.

  • 4

    Ringla över olivolja.

  • 5

    Salta och peppra.

  • 6

    Baka i ugnen ungefär 20 minuter.

  • 7

    Skär eller klipp baconen i mindre bitar.

  • 8

    Stek baconen men i riktigt helt knaperstekta.

  • 9

    Lägg baonen på brysselkålen när de varit inne i ca 20 min och låt de stå ytterligar ca 5 min.

  • 10

    Blanda runt och lägg upp på ett stort fat.

  • 11

    Skär/hacka/riv/hyvla över valfri mängd parmesanost.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *