port.4 port.
Förber. tid0 min
Tillagn. tid30 min
Totaltid30 min
Ingredienser
- 500 g färsk brysselkål
- 1 pkt bacon
- Parmesanost
- Olivolja
- Salt och peppar
Gör så här
- 1
Sätt ugnen på 200 grader.
- 2
Skär av det yttersta på brysselkålsroten och dela dem i två delar.
- 3
Lägg på en plåt eller ugnsform.
- 4
Ringla över olivolja.
- 5
Salta och peppra.
- 6
Baka i ugnen ungefär 20 minuter.
- 7
Skär eller klipp baconen i mindre bitar.
- 8
Stek baconen men i riktigt helt knaperstekta.
- 9
Lägg baonen på brysselkålen när de varit inne i ca 20 min och låt de stå ytterligar ca 5 min.
- 10
Blanda runt och lägg upp på ett stort fat.
- 11
Skär/hacka/riv/hyvla över valfri mängd parmesanost.