Glutenfri lasagnette är som lasagne, men ännu enklare att laga – och precis lika gott! Perfekt för de dagar när du är riktigt hungrig och vill ha något både mättande och lyxigt. Det bästa? Du behöver inte krångla med lager på lager. Den här varianten lagas smidigt i en och samma gryta, som en härlig kombination av one pot pasta och klassisk lasagne. Resultatet är en krämig, smakrik och glutenfri middag som hela familjen kommer att älska.

Tips: Servera med en fräsch grönsallad och lite riven parmesan på toppen för extra njutning!


port.4 port.
Förber. tid0 min
Tillagn. tid60 min
Totaltid60 min

Ingredienser

  • 300 g skuren Mafalde-pasta eller pastafjärilar
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk oregano
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven ost (Jag använde riven mozzarella)

Gör så här

  • 1

    Börja med att sätta ugnen på 200°C.

  • 2

    Stek färsen tillsammans med hackad lök och vitlök på medelvärme under omrörning tills löken mjuknar. Jag brukar hoppa över att tillsätta fett eftersom färsen oftast är tillräckligt fet i sig själv. När löken är mjuk, tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med i några minuter för att utveckla smakerna.

  • 3

    Häll i krossade tomater, vatten, fond och oregano i pannan. Rör om ordentligt och låt såsen sjuda under lock i cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar för att justera kryddningen efter smak.

  • 4

    Förbered ostsåsen genom att blanda crème fraiche med riven ost i en skål. Rör om tills du får en jämn och krämig sås.

  • 5

    Blanda ner de skurna Mafalde-pastabitarna i köttfärssåsen så att de täcks ordentligt. Fördela blandningen i en ugnsform av lagom storlek och bred ostsåsen jämnt över toppen.

  • 6

    Grädda mitt i ugnen tills rätten fått en gyllene färg och pastan är mjuk. Känn efter med en provsticka för att kontrollera om den är färdig.

  • 7

    Det tar ungefär så länge som pastan behöver för att koka, plus 5 extra minuter.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *