Mandelgröt är ett näringsrikt och smakfullt frukostalternativ för dig som vill ha en mättande och hälsosam start på dagen. Med sin krämiga konsistens och milda mandelsmak är den både enkel att tillaga och lätt att variera med olika toppings. Perfekt för dig som föredrar glutenfria eller lågkolhydratvänliga måltider! Vill du ha fler inspirerande frukostidéer? Kika in på mina andra recept här och hitta nya favoriter att testa!
Ingredienser
- 25 g smör
- 1 ägg
- 3 msk mandelmjöl
- 1 krm fiberhus
- 4 msk kokosgrädde
- 1 gnutta salt
Gör så här
- 1
Smält smöret ien kastrull.
- 2
Blanda i resten av ingredienserna.
- 3
Rör hela tiden tills du får den konsistens du gillar, tänk mannagrynsgröt.
- 4
Först blir den väldigt ”slemmig” men fortsätt att röra så blir den bättre i konsistensen.
- 5
Ta av från plattan när du du tycker konsistensen är bra.
- 6
Servera med din favoritmjölk och bär. Jag äter min utan mjölk.