port.> 8 port.
Förber. tid0 min
Tillagn. tid80 min
Totaltid80 min
Ingredienser
- 200 g solroskärnor
- 70 g hela linfrön
- 55 g sesamfrön
- 125 g pumpakärnor
- 20 g fiberhusk
- 10 g mandelmjöl
- ½ tsk salt
- 5 dl vatten
- vallmofrön och flingsalt att strö över
- 1 msk olivolja
Gör så här
- 1
Sätt ugnen på 160 varmluft.
- 2
Blanda allt utom vallmofrön i en bunke. Jag brukar ställa bunken på hushållsvågen.
- 3
Låt vila i ca 10 min. Då gör linfrön och fiberhusk att det blir en smet.
- 4
Bred ut smeten tunt på 2 plåtar med bakplåtspapper. Jag brukar använda ett extra bakplåtspapper och sedan trycka ut smeten.
- 5
Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
- 6
Grädda knäckebröden i cirka 60 minuter.
- 7
Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.