port.> 8 port.
Förber. tid0 min
Tillagn. tid80 min
Totaltid80 min

Ingredienser

  • 200 g solroskärnor
  • 70 g hela linfrön
  • 55 g sesamfrön
  • 125 g pumpakärnor
  • 20 g fiberhusk
  • 10 g mandelmjöl
  • ½ tsk salt
  • 5 dl vatten
  • vallmofrön och flingsalt att strö över
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  • 1

    Sätt ugnen på 160 varmluft.

  • 2

    Blanda allt utom vallmofrön i en bunke. Jag brukar ställa bunken på hushållsvågen.

  • 3

    Låt vila i ca 10 min. Då gör linfrön och fiberhusk att det blir en smet.

  • 4

    Bred ut smeten tunt på 2 plåtar med bakplåtspapper. Jag brukar använda ett extra bakplåtspapper och sedan trycka ut smeten.

  • 5

    Strö över vallmofrön och lite flingsalt.

  • 6

    Grädda knäckebröden i cirka 60 minuter.

  • 7

    Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *