port.1 st port.
Förber. tid0 min
Tillagn. tid180 min
Totaltid180 min
Ingredienser
- 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
- 6 dl dinkelmjöl, fullkorn
- ½ dl vetegroddar
- 1 dl torkade aprikoser, hackade
- 1 dl pinjenötter
- 2 tsk bikarbonat
- 2 nypor flingsalt
- 1 msk kanel
- 2 tsk kardemumma
- 3 mild lättyoghurt
- 1 dl vatten
- 1 dl lingon, färska eller frysta
- 1 msk olivolja (lite extra att smörja formen med)
Gör så här
- 1
Börja med att sätta ugnen på 175 <sup>o</sup>.
- 2
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
- 3
Rör sedan ner yoghurt, vatten, lingon och olivolja.
- 4
Blanda väl.
- 5
Smörj en limpform med lite olja.
- 6
Häll i smeten.
- 7
Grädda längst ned i ugnen i ca 1½ timme.
- 8
Ta ut brödet och låt svalna helt innan du stjälper upp det.