port.1 st port.
Förber. tid0 min
Tillagn. tid180 min
Totaltid180 min

Ingredienser

  • 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
  • 6 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • ½ dl vetegroddar
  • 1 dl torkade aprikoser, hackade
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 nypor flingsalt
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 3 mild lättyoghurt
  • 1 dl vatten
  • 1 dl lingon, färska eller frysta
  • 1 msk olivolja (lite extra att smörja formen med)

Gör så här

  • 1

    Börja med att sätta ugnen på 175 <sup>o</sup>.

  • 2

    Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.

  • 3

    Rör sedan ner yoghurt, vatten, lingon och olivolja.

  • 4

    Blanda väl.

  • 5

    Smörj en limpform med lite olja.

  • 6

    Häll i smeten.

  • 7

    Grädda längst ned i ugnen i ca 1½ timme.

  • 8

    Ta ut brödet och låt svalna helt innan du stjälper upp det.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *