Ägg- och avokadomacka är ett perfekt mellanmål eller lätt lunch för dig som vill ha något både gott och näringsrikt. Med krämig avokado, perfekt kokt ägg och en skiva fullkornsbröd får du en balanserad måltid som är rik på protein, hälsosamma fetter och fibrer. Toppa med en nypa chiliflakes eller lite citron för extra smak. Denna enkla men lyxiga macka passar lika bra till vardags som till helgfrukost och är klar på bara några minuter.
port.1 port.
Förber. tid0 min
Tillagn. tid10 min
Totaltid10 min
Ingredienser
- 2 ägg
- ½ avokado
- 2 Ryvita knäckebröd, naturella riskakor eller 3 Finn Crisp
- ev. lite flingsalt
Gör så här
- 1
Koka äggen i 6–8 minuter. Spola av dem i kallt vatten. Skala och skiva de i tjocka skivor.
- 2
Kärna ur och mosa avokadon.
- 3
Lägg avokadon på knäckebröd eller riskakor.
- 4
Lägg äggskivorna på och toppa med flingsalt eller chiliflakes