Ingredienser
- 4 ägg
- 1 dl sockerströ
- 1 krm vaniljpulver
- 150 gram smör
- 200 gram choklad minst 70 %
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
Gör så här
- 1
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
- 2
Smält smöret och chokladen i ett vattenbad.
- 3
Vispa ägg och sötning pösigt.
- 4
Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten.
- 5
Blanda mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver, och blanda i det i smeten så att det blir en jämn konsistens.
- 6
Häll smeten i en smord springform "bröad" med kokosflingor men nästa gång ska jag klämma fast en bit bakplåtspapper i botten på formen istället. Då kan jag enkelt flytta över kakan från springformen till ett finare fat.
- 7
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, och låt därefter kakan svalna. Luras inte av att den ser ofärdig ut, det är i sin ordning efter bara t10 minuter, då blir den som godast tycker i alla fall jag.
- 8
När kakan svalnat något ställde jag in den i kylen för att sedan ta fram lagom till servering