port.12 port.
Förber. tid0 min
Tillagn. tid30 min
Totaltid30 min

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl sockerströ
  • 1 krm vaniljpulver
  • 150 gram smör
  • 200 gram choklad minst 70 %
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  • 1

    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

  • 2

    Smält smöret och chokladen i ett vattenbad.

  • 3

    Vispa ägg och sötning pösigt.

  • 4

    Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten.

  • 5

    Blanda mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver, och blanda i det i smeten så att det blir en jämn konsistens.

  • 6

    Häll smeten i en smord springform "bröad" med kokosflingor men nästa gång ska jag klämma fast en bit bakplåtspapper i botten på formen istället. Då kan jag enkelt flytta över kakan från springformen till ett finare fat.

  • 7

    Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, och låt därefter kakan svalna. Luras inte av att den ser ofärdig ut, det är i sin ordning efter bara t10 minuter, då blir den som godast tycker i alla fall jag.

  • 8

    När kakan svalnat något ställde jag in den i kylen för att sedan ta fram lagom till servering

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *