port.4 port.
Förber. tid5 min
Tillagn. tid10 min
Totaltid15 min

Ingredienser

  • 1 dl grädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • 250 g Mascarpone
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk sötströ
  • hallon

Gör så här

  • 1

    Vispa grädden, salt och vaniljpulvret. Vispa lugnt och försiktigt och det ska inte bli hårdvispat utan så att det blir fina toppar när du lyfter vispen.

  • 2

    Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Låt den svalna lite.

  • 3

    Blanda ner mascarponen i grädden, försiktigt, med en slickepott.

  • 4

    Tillsätt chokladen i gräddblandningen, lite i taget.

  • 5

    Smaka av med lite sötning om du vill ha den sötare.

  • 6

    Lägg upp i portionsglas och toppa med hallon.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *