port.4 port.
Förber. tid5 min
Tillagn. tid10 min
Totaltid15 min
Ingredienser
- 1 dl grädde
- 1 krm vaniljpulver
- 100 g mörk choklad (minst 70%)
- 250 g Mascarpone
- 1 nypa salt
- 1 tsk sötströ
- hallon
Gör så här
- 1
Vispa grädden, salt och vaniljpulvret. Vispa lugnt och försiktigt och det ska inte bli hårdvispat utan så att det blir fina toppar när du lyfter vispen.
- 2
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Låt den svalna lite.
- 3
Blanda ner mascarponen i grädden, försiktigt, med en slickepott.
- 4
Tillsätt chokladen i gräddblandningen, lite i taget.
- 5
Smaka av med lite sötning om du vill ha den sötare.
- 6
Lägg upp i portionsglas och toppa med hallon.