Ugnsrostad brysselkål Huvudrätter, Tillbehör 4 port. 30 min En jättegod rätt som kan ätas som huvudrätter eller som tillbehör. Jag har haft den på julbordet och det har varit uppskattat. Sältan i baconen gifter sig jättebra med brysselkålen. Min man som inte gillar brysselkål äter gärna denna rätt! Ingredienser: 500 g färsk brysselkål 1 pkt bacon Parmesanost Olivolja Salt och peppar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skär av det yttersta på brysselkålsroten och dela dem i två delar. 3. Lägg på en plåt eller ugnsform. 4. Ringla över olivolja. 5. Salta och peppra. 6. Baka i ugnen ungefär 20 minuter. 7. Skär eller klipp baconen i mindre bitar. 8. Stek baconen men i riktigt helt knaperstekta. 9. Lägg baonen på brysselkålen när de varit inne i ca 20 min och låt de stå ytterligar ca 5 min. 10. Blanda runt och lägg upp på ett stort fat. 11. Skär/hacka/riv/hyvla över valfri mängd parmesanost. Klar att serveras! Ugnsgratinerad vitkål