Linssoppa Huvudrätter 4 port. 20 min Linssoppa är enkelt, snabbt, billigt och mättande. Kan också garneras med färsk hackad koriander, bladpersilja eller gräslök. Ingredienser: 2 msk olivolja eller matolja 1 klyfta vitlök 1 gul lök 3 dl röda linser, okokta och torkade 1/2 tsk paprikapulver 1/2 dl tomatpuré ca 1,2 liter vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar timjan Till servering: creme fraiche eller Oalty Fraiche (vegan) samt gott bröd Gör så här: 1. Skala och hacka lök och pressa vitlök i en kastrull eller gryta med tjock botten. 2. Fräs lök och vitlök i oljan. 3. Lägg i linser. Rör om och fräs i någon minut. 4. Tillsätt tomatpuré, paprika, salt, peppar. 5. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka gärna upp vatten i en tekokare så går det snabbare. 6. Koka linssoppan i 15 minuter. Rör då och då. Blir soppan för tjock så är det bara att spä med mer vatten till önskad tjocklek. 7. Smaka av så att linserna är mjuka. Smaka av med timjan och salt samt peppar. 8. Servera linssoppan med en klick creme fraiche eller Oatly Fraiche. Ett gott bröd med hummus passar också till. Klar att serveras! Bacon- & Kantarellpaj Chilikyckling