LCHF-kladdkaka Efterrätter 12 port. 30 min Jag älskar choklad och denna kakan är väldig mäktig så därför behövs bara en lite bit... flera gånger! Servera med vispad grädde. Ingredienser: 4 ägg 1 dl sockerströ 1 krm vaniljpulver 150 gram smör 200 gram choklad minst 70 % 1,5 dl mandelmjöl 1 tsk bakpulver Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. 2. Smält smöret och chokladen i ett vattenbad. 3. Vispa ägg och sötning pösigt. 4. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. 5. Blanda mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver, och blanda i det i smeten så att det blir en jämn konsistens. 6. Häll smeten i en smord springform "bröad" med kokosflingor men nästa gång ska jag klämma fast en bit bakplåtspapper i botten på formen istället. Då kan jag enkelt flytta över kakan från springformen till ett finare fat. 7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, och låt därefter kakan svalna. Luras inte av att den ser ofärdig ut, det är i sin ordning efter bara t10 minuter, då blir den som godast tycker i alla fall jag. 8. När kakan svalnat något ställde jag in den i kylen för att sedan ta fram lagom till servering Klar att serveras! Chokladmousse med hallon LCHF-Ostkaka