Fröknäcke Frukost, Tillbehör > 8 port. 80 min Att göra eget fröknäcke är både enkelt och gott. Detta glutenfria knäckebröd är fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar eller skär i raka ranter. Servera med goda röror till eller bara med ost och skinka. Perfekt frukostbröd! Ingredienser: 200 g solroskärnor 70 g hela linfrön 55 g sesamfrön 125 g pumpakärnor 20 g fiberhusk 10 g mandelmjöl ½ tsk salt 5 dl vatten vallmofrön och flingsalt att strö över 1 msk olivolja Gör så här: 1. Sätt ugnen på 160 varmluft. 2. Blanda allt utom vallmofrön i en bunke. Jag brukar ställa bunken på hushållsvågen. 3. Låt vila i ca 10 min. Då gör linfrön och fiberhusk att det blir en smet. 4. Bred ut smeten tunt på 2 plåtar med bakplåtspapper. Jag brukar använda ett extra bakplåtspapper och sedan trycka ut smeten. 5. Strö över vallmofrön och lite flingsalt. 6. Grädda knäckebröden i cirka 60 minuter. 7. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt. Klar att serveras! Min Tacokrydda Ostgratinerad vitkålsgratäng